°C 14

Cikatić: Vidjela se velika razlika u kvaliteti, ali i naša kratka klupa

15.04.2023.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice nisu imali nikakve šanse na gostovanju u Našicama kod hrvatskog viceprvaka Nexea. Gromovi su bili uvjerljivi, a o razlici u kvaliteti dovoljno govori i konačnih 36:23 na semaforu

Bez nekolicine prvotimaca, poput Dujića ili Šalića, kao i bez vratara Sladoljeva, Goričani su bili 'lak zalogaj'. Svoj peti gol zabili su tek u 22. minuti utakmice, na poluvremenu je bilo neugodnih 23:8, dok je u nastavku domaćin tek odradio posao.

"Mogu samo čestitati Nexeu na zasluženoj i očekivanoj pobjedi. Znali smo da nemamo mi što tražiti protiv ovakve ekipe na njihovom terenu. Vrlo brzo su se odvojili na veliku razliku i jednostavno je to bilo nemoguće dostići. Došli smo nekompletni, imamo dosta problema s ozljedama i premalim rosterom igrača. U drugom smo dijelu nešto bolje odigrali nakon što je Nexe malo smanjio gas, mogu im samo još jednom čestitati poželjeti puno sreće u utorak protiv Göppingena," komentirao je trener Nikolić.

Obrana Našičana odigrala je maksimalno ozbiljno i svim igračima Gorice bilo je teško postići pogodak. Predvodio je Goričanec s pet golova i isto toliko asistencija, a pet je zabio i Tin Tomljanović, ali iz čak 14 pokušaja. Franković i Čakarić dodali su po tri, a po dva su upisali Zvonimir Turkalj, Rok Malin i Kajo Cikatić.

Turčić je imao četiri obrane, a priliku je dobio i Jozepović, a skinuo je jedan domaći šut.

"Nažalost nismo uspjeli pružiti nešto bolji otpor. Vidi se velika razlika u kvaliteti, ali i naša kratka klupa i nemogućnost za rotaciju igrača. Mogu im samo čestitati i poželjeti puno uspjeha u utorak, vjerujem da mogu čak i proći na Final Four. Za nas je ova utakmica ogromna čast i neizmjerno iskustvo i zapravo pokazatelj koliko smo još daleko od vrhunske razine na kojoj igra Nexe i koliko mi još moramo raditi i trenirati,“ priznao je poslije poraza Cikatić.

Čak 16 obrana imali su domaći vratari, Mihailo Radovanović devet, Moreno Car sedam. Prvi strijelci pobjedničkog sastava bili su Aleksandar Bakić i Gianfranco Pribetić s po šest pogodaka.

U borbi za četvrtu poziciju Gorica i Poreč su bodovno poravnati s dvije pobjede. U idućem kolu na rasporedu je okršaj s Dubravom, u važnom dvoboju za pozicije koje vode u Europu iduće sezone. 

 

LIGA ZA PRVAKA, PAKET24 PREMIJER LIGA
1. PPD Zagreb 8 8 0 0 258:181 16
2. Nexe 8 7 0 1 248:194 14
3. Sesvete 8 5 0 3 243:229 10
4. Poreč 8 2 0 6 191:215 4
5. HRK Gorica 8 2 0 6 208:252 4
6. Dubrava 8 0 0 8 179:256 0