°C 9

Cico Kranjčar posjetio NK Jasku

07.08.2020.

Ivana Ćurić

Legendarni hrvatski nogometaš i trener Zlatko Cico Kranjčar posjetio je u četvrtak, 6. kolovoza 2020. Jastrebarsko i svojeg bliskog prijatelja Ninu Škrabea, autora popularne biografske knjige "Cico – od Maksimira do Ulice pjesnika", objavljene 2002.

Jedan od najpopularnijih i najboljih nogometaša GNK Dinama u dugoj povijesti maksimirskog kluba (svojevremeno je njegov lik pretočen i u klupsku maskotu), osvajao je kao igrač državna prvenstva i kupove s Dinamom i bečkim Rapidom te bio prvi kapetan i jedan od prvih strijelaca nogometne reprezentacije Hrvatske (1990). Bio je i vrhunski igrač malog nogometa (s Controm je osvojio Kutiju šibica). Kao trener s Dinamom je dvaput osvojio dvostruku krunu i dvaput se s Purgerima plasirao u Ligu prvaka, državno prvenstvo osvojio je i sa Zagrebom, a s iranskim Sepahanom iz Isfahana državno prvenstvo i kup. Kao izbornik reprezentacije Hrvatske izborio je 2006. plasman na svjetsko nogometno prvenstvo bez poraza.

Zlatko Kranjčar je sa šampionskim sastavom Zagreba dvaput gostovao kod Jastrebova, a 2005, prigodom 80. Jaskinog rođendana izabran je za počasnog člana najstarijeg jaskanskog kluba. Prilikom dolaska u naš grad Cico je izrazio želju da posjeti i razgleda stadion "Marijan Bradvić". Na Centrali su ga dočekali predsjednik Jaske Marin Banković i oružar Željko Idžaković. Oni su mu pokazali stadion i upoznali ga s Jaskinim rezultatima i planovima te razgovarali o sadašnjosti i budućnosti modrobijelog kluba.

Cico je pokazao svoje iskreno oduševljenje izgledom i stanjem glavnog i pomoćnog terena te poligona za treniranje, ali i brojem registriranih nogometaša koji djeluju u našem klubu. Prisjetio se i svoje suradnje, igranja i prijateljstva s brojnim pojedincima koji su kao igrači, treneri i dužnosnici djelovali ili još uvijek djeluju u Jaski (Nino Sablić, Kruno Pinturić, Franjo Šeperić, Đalma Marković, Josip Gucmirtl, Drago Vabec, Marijan i Mislav Bradvić, Davorin Kopić, Damir Katovčić, Zlatko Peršin, Goran Filipović, Ivica i Tomislav Tadić itd). Izrazio je svoju spremnost da se uključi u organizaciju skore proslave 95. Jaskinog rođendana te obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da u sklopu proslave u Jaski gostuju veterani Dinama.

U pratnji Zlatka Kranjčara bio je i njegov prijatelj i kum, jaskanski zet Josip Cvitanović, poznati dirigent i skladatelj, ali i pasionirani nogometaš (u sezoni 1987/88. bio je čak i registriran za Jasku).

(NK JASKA)

 

Galerija slika

Cico Kranjčar posjetio NK Jasku Cico Kranjčar posjetio NK Jasku Cico Kranjčar posjetio NK Jasku Cico Kranjčar posjetio NK Jasku Cico Kranjčar posjetio NK Jasku Cico Kranjčar posjetio NK Jasku