°C 24

Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City

30.08.2023.

Ivana Ćurić

Ideja koja je nastala prije šest godina u Jastrebarskom je postala prava ljetna tradicija koja svake godine privlači sve više djece i mladih. Riječ o je o Ljetnom kampu Hawk City koji se provodi svake godine u kolovozu.

Sam naziv je nastao prema gradu u kojem se događa predstava "O'Kaj" Škrabea, Senkera i Mujičića, a može se prevesti i kao "Jastreb grad" - "Jaska". Od 21. do 24. kolovoza u zabavnim aktivnostima u jaskanskim dvoranama Glazbene škole i Doma kulture te u vrtnom prostoru Glazbene škole i perivoju dvorca Erdödy sudionici su uživali u „Hawk Cityju“.

Glavni cilj organizatora, Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe, bilo je pružiti djeci i mladima nešto kreativno, zabavno, ali i edukativno čime će popuniti svoje slobodno vrijeme usred ili pred sam kraj ljetnih praznika.

-Na početku dugog toplog ljeta i ljetnih praznika djeci i mladima je već svega dosta i samo žele spavati i ljenčariti, ali u drugoj polovici kolovoza, kad se svake godine održava naš Kamp, već su željni malo akcije, uzbudljivih događanja i druženja s vršnjacima, ali i starijim i mlađim novim prijateljima-rekla nam je Klementina Škrabe iz Kreativngo studija Zvrk. Ističe kako kamperi svake godine kao glavne razloge za dolazak na Kamp navode upravo upoznavanje novih prijatelja i činjenicu da im je na praznicima postalo dosadno.-Sretni smo što naš Kamp svake godine privlači sve veći broj djece i mladih, a ove godine to je bio apsolutni rekord! Obično Kamp ima 20-25 polaznika, a ove godine prijavilo nam se više od 40 kampera, a nama je bilo žao bilo koga odbiti. Pohvaljujemo sve naše ovogodišnje kampere - iako ih je bilo puno, baš svi do zadnjeg bili su nevjerojatno dragi, pristojni, simpatični, zabavni i talentirani - svima nam je bilo žao kad je naše kampersko druženje završilo-ispričala nam je Klementina po završetku ovogodišnjeg kampa u Jaski.

Djeca su i ove godine glumila, plesala, snimala filmiće, crtala, istraživala prirodu, natjecali se u "srednjovjekovnim" igrama, ali i uživali na ljetnom kinu u večernjim satima. Program kampa osmislila je upravo predsjednica Zvrka i umjetnička voditeljica Kazališta Klementina Škrabe, a "srednjovjekovni viteški turnir" koji se održao u sklopu Kampa osmislila je i vodila Kristina Horvatić.

-Da su naši Kampovi dobri i kvalitetni dokazuje i činjenica što nam se veliki postotak kampera koji već nisu naši glumci nakon Kampa redovito upisuje na satove glume Kazališta Škrabe te tako postaje naš glumac/glumica pa se nastavljamo družiti tijekom cijele kazališne sezone. Neki od naših najboljih mladih glumica i glumaca koji danas djeluju u Kazalištu Škrabe krenuli su u pustolovinu s nama baš preko Ljetnog kampa Hawk City, pa se veselimo već sada novim glumcima koje smo upoznali na ovogodišnjem kampu-kaže naša sugovornica ponosno što su se neki od sudionika kampa već i upisali na glumu.Na početku pokretanja ove kreativne priče podršku su pružali tadašnje Ministarstvo kulture i Kamp je u početku bio samo kazališnog karaktera, ali s vremenom su to proširili i na druge, „ne-kazališne“ aktivnosti.
-Redovito nas podržavaju Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko. Veseli nas i što mediji, i lokalni i državni, sve više prate i podržavaju naš rad-ističe Klementina Škrabe.

A posebno ih veseli, što ne dolaze samo mali Jaskanci iz grada, već sve više sudjeluju i djeca s područja okolnih općina, iz Pisarovine, Krašića, Klinča Sela i Draganića. Ove godine čak su pristigli na kamp i djeca i mladi iz Topuskog, Zagreba, Karlovca i Samobora.

-I roditelji i djeca su ove godine baš bili sjajni! U ta četiri kamperska dana i 20ak zajedničkih kamperskih sati baš smo postali prava obitelj i ekipa nam već sada nedostaje! Zbog toga se i nadamo da će nam se većina njih priključiti ove sezone u Kazalištu Škrabe jer nakon velikog uspjeha naše predstave "101 dalmatiner" ,20 izvedbi, više od 3000 gledatelja, ove jeseni krećemo s pripremom nove predstave-dodaje Klementina i za kraj otkriva potencijalne planove proširenja ovog kreativnog kampa u Jaski:

-Svake godine imamo i upite roditelja hoćemo li u sklopu Kampa organizirati i cjelodnevni boravak djece iz drugih mjesta i gradova u Jastrebarskom, pa ćemo u skoroj budućnosti morati razmišljati i o tome. Mislimo da bi to bila odlična turističko-kulturno-edukativna ponuda za naš grad, a naš Kamp je to već i sada-zaključila je naša sugovornica,a  što im možemo poželjeti nego da ovako i nastave, pa možda s idejom "zaraze" i druge dijelove Zagrebačke županije.

(foto:Hawk City)

 

(Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom)

Galerija slika

Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City Sve više djece i mladih praznike završava uz Ljetni kamp Hawk City