°C 7

Chill caffe vraća Veliku Goricu na hrvatsku kartu pikada

09.05.2019.

Damir Žbulj

Velikogorička ekipa Chill caffe Allianz polako vraća pikado na sportsku kartu Turopolja. 

TGH Vegos je svojevremeno osvajao brojne trofeje, uzastopne naslove prvaka Hrvatske (2003., 2004. i 2005. godine), bili su najbolji u Europi...

Chill cafe krenuo je sada malim, ali sigurnim koracima prema poziciji gdje pikado u Velikoj Gorici zaslužuje biti.

Premijerni nastup u Županijskoj ligi okončan je na drugoj poziciji, izboren je nastup na državnoj završnici u Senju u kategoriji trećeligaša, gdje je krajem travnja osvojeno peto mjesto, a na završnici Kupa Zagrebačke županije u Svetoj Nedjelje osvojeno je pehar za drugo mjesto, iza trenutno neprikosnovenih pikadista iz Zaprešića.

No, osigurana je završnica Kupa Hrvatske, gdje će Chillovci imati novu priliku odmjeriti snage s konkurencijom, u sportskom centru Sava sport u Sesvetama 26. svibnja.

LEGENDA HRVATSKOG PIKADA

Kapetan momčadi je Ivano Kruša Čučo, a u klubu su još Zdravko Vučković Vuki, Igor Cota, Ljubiša Dražić, Mario Hmelina, Franjo Jug, Mario Jurišić, Denis Komšić, Zlatko Komšić, Petar Matić, Matija Rak...

Čučo je ikona hrvatskog pikada i na posljednjoj državnoj završnici dobio je čast sudjelovati na prvom revijalnom turniru 'Legende hrvatskog pikada', događanju koje će postati tradicionalno i koje je posvećeno ljudima koji su pomogli razvoju pikada u Hrvatskoj.

Chill cafe bit će ove godine i značajni dio tradicionalne velikogoričke Humanitarke!

-->> Za Lorenu: Humanitarni pikado turnir kao 'generalka' za spektakl na Betoncu

U subotu 11. svibnja od 18 sati kreće humanitarni pikado turnir, na kojem će se prikupljati sredstva za liječene Lorene Rinčić. Bit će to odlična prilika da vidimo najbolje velikogoričke pikadiste i pikadistice u akciji, uz plemeniti cilj.

-->> Humanitarka #6 za Lorenu: Goričani podižu ljestvicu

Spektakularni malonogometni turniru na Betoncu u Cvjetnom naselju će se održati tjedan dana kasnije, 18. svibnja.