°C 8

Bruno Škrinjarić izborio plasman na Ironman 70.3 Svjetsko prvenstvo!

17.10.2022.

Damir Žbulj

Bruno Škrinjarić ostvario je na Plava Laguna Ironman 70.3 utrci u Poreču još jedan sjajan rezultat, čime je izborio plasman na Ironman 70.3 Svjetsko prvenstvo, koje će se održati sljedeće godine u Finskoj!

Tajnik Maraton kluba Velika Gorica je 1,9 km plivanja – 90 km bicikla – 21,1 km trčanja sveukupno završio za 4 sata i 17 minuta, čime se plasirao na sedmo mjesto ukupnog poretka.

Bio je Škrinjarić najbolje plasirani hrvatski natjecatelj, a osvojio je i zlatnu medalju u svojoj M35 starosnoj kategoriji.

"Što se tiče same utrke, sve sam triatlon discipline odradio veoma solidno. S plivanjem sam, kao i na zadnjem srednje dugom triatlonu, poprilično zadovoljan – prosječni tempo od 1:37 min. na 100 metara, iako je to još uvijek relativno sporo, je moj osobni rekord. Staza za bicikl je bila gotovo savršena – kapa do poda organizatorima koji su uspjeli kompletno zatvoriti autocestu gdje se odvijala većina biciklističkog segmenta," istaknuo je Škrinjarić pa dodao:

"Bicikl sam većinom odradio u manjoj skupini, pazio sam na 'watte' i cilj mi je bio samo držati se kolege za kojeg znam da je vrhunski biciklist. Kad smo došli na polumaraton, moram priznati da sam se od prvog koraka jako dobro osjećao i samo sam počeo prolaziti 'uber akvabajkere' te ukupno imao treće najbrže vrijeme trčanja!"

Ne sumnjamo kako će Škrinjarić i iduće godine u Finskoj dostojno braniti boje našeg grada, ali i Hrvatske!

Berislav Devčić iz MK Velika Gorica nastupio je na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u cestovnom hodanju na utrci od 20 kilometara te je zauzeo četvrto mjesto s vremenom 2:23:34. Nastupila su ukupno četvorica natjecatelja, a prvak je postao Bruno Erent s vremenom 1:35:24.