°C 7

Brozović proglašen najboljim veznjakom Serie A

22.05.2022.

Damir Žbulj

Još jedno veliko priznanje zaslužio je Velikogoričanin Marcelo Brozović, ali na kraju nije uspio s milanskim Interom osvojiti najvrjedniji trofej, onaj prvaka Italije, kojeg je podigao lani!

Turopoljac iz Okuja je u izboru Serie A proglašen najboljim veznim igračem talijanskog nogometnog prvenstva u protekloj sezoni.

Brozović je igrao sjajno i jedan je od najzaslužnijih što su Nerazzurri ove godine osvojili Kup Italije!

Upisao je ove sezone 34 ligaška nastupa, uz dva pogotka i jednu asistenciju te niz odličnih poteza u sredini terena, kako u obrambenim zadacima, tako i u ofenzivi! U ožujku je produljio ugovor s Interom do 2026. godine...

Našao se Brozović tako u društvu najboljeg vratara Mikea Maignana, najboljeg braniča Gleisona Bremera, najboljeg napadača Cire Immobilea te najboljeg mladog igrača Victora Osimhena.

Uoči posljednjeg prvenstvenog kola Inter je za gradskim rivalom Milanom zaostajao dva boda, a ta je razlika ostala i na kraj natjecanja, nakon što su Rossoneri slavili kod Sassuola s 3:0. Identičnim rezultatom Inter je dobio Sampdoriju, uz pogodak Ivana Perišića.

Marcelo Brozović je na terenu proveo cijeli dvoboj [VIDEO].

Trofej prvaka Italije je tako na kraju podigao Ante Rebić [VIDEO]

Bliže nam se i novo reprezentativno okupljanje i vjerujemo kako će Epic Brozo biti u pravom izdanju i u dresu Vatrenih u susretima Lige nacija, a pogotovo krajem godine kad će Katar biti domaćin Svjetskog prvenstva.