°C 13

Brozović odgovorio Mostarliću preko odvjetnika: Sumnjamo da se novac nije trošio transparentno i namjenski

17.01.2023.

Damir Žbulj

Nakon žestokih optužbi, koje je preko medija uputio Igor Mostarlić u smjeru Marcela Brozovića, njegove obitelj i poslovnih suradnika, o neispunjenju obveza iz donacijskog ugovora za klub MNK Futsal Gorica, stigao je vrlo jasan odgovor...

Mostarlić prijeti tužbama, a navodno se radi o iznosu od oko pola milijuna kuna, no, vrlo brzo je stigla reakcija i druge strane, preko odvjetnika Marcela Brozovića, tvrtke KIROCORPS d.o.o. i Marine Mikulić, Brozovićeve menadžerice.

“Istina je da smo željeli pomoći razvoj malonogometnog kluba Gorica kroz ugovor o donaciji isključivo zbog toga što je Marcelo Brozović vrlo senzibilan prema lokalnom području gdje je i započeo svoje prve nogometne korake, kao i zbog toga da se novcem iz donacije razvija i unaprjeđuje rad s mladim generacijama i u tom pravcu smo izvršili i prvu uplatu koja nije beznačajna za drugoligaške malonogometne klubove.

No, nakon toga dobili smo indicije da se novac ne troši namjenski, a odgovorni ljudi malonogometnog kluba nisu odgovorili na naše pozive da nam i knjigovodstveno opravdaju iznos koji smo uplatili.

Kako je iz svega navedenog postojala opravdana sumnja da novac koji smo uplatili i preostali iznos koji je trebalo uplatiti ne bi bio transparentno trošen za svrhu za koju je i namijenjen na temelju odluke donatora daljnje isplate su zaustavljene.

Smatramo da bi netransparentno trošenje donacije kao i nepoštivanje određenih zakonskih okvira u poslovanju malonogometnog kluba Gorica samo naštetilo Marcelu Brozoviću čije namjere u ovom slučaju su bile isključivo usmjerene na pomoć razvoju jednog kluba u regiji, pa je upravo zbog svih navedenih okolnosti zaustavljeno daljnje plaćanje donacije iz spomenutog ugovora.

Obzirom da druga strana niti u jednom trenutku nije spremna dostaviti dokaze da je novac transparentno trošen već se iz svega navedenog može zaključiti da se radi o pokušaju iznude i prevare za nečiju osobnu korist smatramo da je korak na koji smo se odlučili jedina razumna i logična odluka, a za štetu koju ovom prilikom Igor Mostarlić čini lažnim objavama Marcelu Brozoviću tražit ćemo zadovoljštinu na višim instancama putem kojih ćemo i kazneno prijaviti odgovorne osobe u malonogometnom klubu Gorica, ne samo zbog netransparentno trošenog našeg novca već i zbog širenja laži i neistina putem medija”, navodi se u priopćenju, s potpisom odvjetnika Dragana Dramca.

 

(Foto: Instagram)