°C 18

Božićni rukometni praznik u organizaciji RK Zagorica

29.12.2023.

Damir Žbulj

Velika Gorica je bila domaćin još jednom rukometnom Božićnom turniru u organizaciji RK Zagorica. Bilo je to treće izdanje ovog turnira, a mlade rukometne nade natjecale su se u tri kategorije.

"Još jednom hvala svim sudionicima što su omogućili da ovaj Božićni turnir bude bolji nego što smo mogli zamisliti! Čestitamo i igračima i trenerima na njihovim uspjesima," poručili su iz Zagorice nakon podjele pehara i medalja.

Turnir se održao od 27. do 29. prosinca, imao je i međunarodni karakter, jer su sudjelovale ekipe i iz BiH i Slovenije, a posebno treba napomenuti i istaknuti kako je Božićni turnir potpuno besplatan za sve prijavljene ekipe.

U kategoriji U-17 najbolji su bili dečki iz RK Novi Zagreb, koji su u finalu dobili RK Rvacka iz Livna, ekipu koju s klupe vodi legendarni hrvatski bivši rukometaš Vladimir Mana Jelčić, koji je svojevremeno i bio trener HRK Gorica. Treće mjesto osvojila je ekipa RK Dinamo Zagreb. Za najboljeg vratara izabran je Toma Bakić (RK Novi Zagreb), Najbolji strijelac je srednji vanjski Ivo Zagorac iz RK Zagorica, a najboljim igračem proglašen je lijevi vanjski Jakov Juras iz RK Novi Zagreb. U idealnu sedmorku ušli su još Ivan Sučić (RK Rvacka, lijevo krilo), Leon Bokulić (Rk Dinamo Zagreb, desni vanjski), David Gelo (RK Rvacka, desno krilo) te Petar Roginić (Rk Novi Zagreb, kružni napadač).

U kategoriji U-15 najbolji je RK Dinamo Zagreb, srebro su osvojili dečki iz RK Prelog, dok je treće mjesto pripalo RK Bedekovčina. Najbolji vratar je Matija Švenda iz RK Prelog, najbolji strijelac je desni vanjski Dinama Luka Đujić, koji je proglašen i za najboljeg igrača. U najbolju postavu izabrani su još i Leo Pavlović (RK Dinamo Zagreb), Petar Vidović (RK Dinamo Zagreb), Maks Pinter (RK Dinamo Zagreb) i Gabrijel Duspara (RK Dinamo Zagreb).

U najmlađoj U-13 kategoriji pobjednički trofej podigli su gosti iz Slovenije iz RK Kočevje, koji su u finalu dobili RK Prelog, dok su klinci RK Zagorica osvojili brončanu medalju. Patrik Stojić iz Zagorice je najbolji vratar, Patrik Čonkaš iz RK Prelog je najbolji strijelac, dok je najbolji igrač Igor Jalovec iz Kočevja. U idealnu postavu izabrani su još Jaka Debartoli (Kočevje), Gal Gabrijan (Kočevje), Jan Jakovac (RK Pavleki) i Tin Bermanec (RK Prelog).

"Također, hvala svim volonterima, koji su radili na turniru, od zapisničara, mjeritelja vremena do snimatelja, doktora, sudaca i ostalih raspoređenima na svakakvim dužnostima kako bi se turnir održao po protokolu, bez zakašnjenja," dodali su organizatori pa pohvalili i navijače:

"Naravno, ne možemo zaboraviti na podršku s tribine, roditelja, prijatelja i svih ostalih prijatelja rukometa, a posebno su se istaknuli navijači iz slovenskog Kočevja."

"Veliko hvala i našem gradu domaćinu Velikoj Gorici. U gradskoj sportskoj dvorani odigralo se 70 posto utakmica, dok je ostatak odigran na terenu srednjoškolske dvorane."

"Svima želimo puno sreće i uspjeha u radu u ovoj novoj 2024 godini te da se na idućem izdanju Božićnog turnira vidimo u još većem broju," poruka je za kraj.