°C 19

Božićni blagdani u znaku rukometa: Zagorica vas zove na turnir za mlade nade

04.12.2023.

Damir Žbulj

Rukometna lopta neće mirovati niti za vrijeme Božićnih praznika, a za to će se pobrinuti RK Zagorica, koji će organizirati sada već tradicionalni Božićni turnir u Velikoj Gorici.

Bit će to treće izdanje ovog natjecanja za mlade rukometne nade, a utakmice će se igrati u Gradskoj sportskoj dvorani, od 27. do 29. prosinca. Igrat će se u tri uzrasne kategorije, za medalje će se boriti dječaci rođeni 2010. i 2011. godine (U-13), rođeni 2008. i 2009. godine (U-15) te oni rođeni 2006. i 2007. godine u U-17 kategoriji.



U svakom uzrastu nastupit će po osam ekipa, a predviđeno je da se utakmice prva dva dana igraju od 9 do 20 sati, dok je završni dan rezerviran za polufinala, utakmice za treće mjesto i finala u sve tri kategorije.

"Igrat će se 'veliki' rukomet, utakmice će trajati dva puta po 15 minuta, a posebno treba istaknuti kako nema kotizacija za sudjelovanje," javio je Željko Uzelac iz ekipe organizatora. Sve dodatne informacije možete saznati na 099 3483412 broj telefona. 

RK Zagorica je ovog ljeta proslavio deseti rođendan, a klub su osnovali rukometni entuzijasti koji su željeli na ovaj sportski način spojiti Zagreb i Veliku Goricu.

Zagorica sa svojom prvom ekipom sudjeluje u 3. HRL Središte, prvenstveno s igračima koji su stasali u njihovoj rukometnoj školi, što je i primarni cilj ovog kluba.

"Naš klub ima 70-ak članova, imamo pet trenera, a u narednim sezonama planiramo samo rasti i širiti ljubav prema rukometu," jasna je poruka Zagorice, koja je ove godine, u suradnji s HRK Gorica, ŽRK Gorica i ŽRK Udarnik, organizirala drugo izdanje mini rukometnu ligu Velike Gorice, u koju je uključeno stotinjak malih igračica i igrača, od prvih do četvrtih razreda osnovnih škola.



Božićni turnir bit će tako nova prilika za druženje mladih rukometnih talenata, prilika za stjecanje novih prijateljstava, ali i prilika za demonstraciju sportskog umijeća.