°C 7

Bernard Grgić najbolji junior Hrvatske, Petar Pavčec osvojio seniorsku titulu viceprvaka!

14.04.2022.

Damir Žbulj

Mladi velikogorički boksač Bernard Grgić ostvario je još jedan veliki uspjeh na nedavnom juniorskom prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebačkom boksačkom centru!

Bernard je član BK Nokaut iz Zagreba, a u finalu PH u kategoriji do 63 kilograma je na bodove s uvjerljivih 5:0 svladao Duju Kutlešu iz Rijeke.

Talentirani je mladi hrvatski reprezentativac, a zasluženo je proglašen i najboljim boksačem čitavog prvenstva!

Rođen je 16. ožujka 2007 godine, a u dosadašnje 32 borbe upisao je 30 pobjeda.

U proteklih je pet godina uzastopce bio prvakom Hrvatske u mlađim dobnim kategorijama, pet puta je osvajao i Prvenstvo Zagreba.

Proglašen je najboljim mlađim kadetom, kadetom i juniorom Hrvatske, a prošle je godine od Hrvatskog boksačkog saveza dobio nagradu za izniman uspjeh i promociju boksa!

U BK Nokaut trener mu je Yousef Rasmi Hasan, dok je predsjednik kluba naš najbolji teškaš, brončani olimpijac Filip Hrgović, koji je na najboljem putu prema svjetskoj tituli.

Bernard zaista ima od koga učiti!

U seniorskoj konkurenciji sjajne boksačke partije pružio je perspektivni Petar Pavčec iz Velike Mlake, također član zagrebačkog Nokauta.

Stigao je do finala gdje se hrabro i u odličnoj borbi suprotstavio našem hrvatskom reprezentativcu i U-22 prvaku Europe iz Poreča, Gabrijelu Veočiću.




Lovro Pavčec, Petrov mlađi brat, trenutno je s reprezentacijom Hrvatske u bugarskoj Sofiji, gdje ga čeka nastup na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u kategoriji iznad 92 kilograma. Boje Hrvatske branit će još i Ante Ivan Gregurić (BK Leonardo Zagreb), Fabijan Tomkić (BK Nokaut Zagreb), Leon Buzik (BK Rijeka) i Gabrijel Debanić (BK Leona Zagreb)

Naš superteškaš Lovro ima najviše iskustva i uspjeha s Europskih prvenstava mlađih kategorija od svih reprezentativaca! Bio je kadetski doprvak Europe 2019. godine, a lani je osvojio brončanu medalju na juniorskom prvenstvu Europe u Gruziji. Prošle godine bio je i pobjednik uglednog juniorskog Kupa nacija u Somboru na kojem je proglašen najboljim tehničarem.

 

Jedva čekamo vidjeti naše mlade i talentirani boksače na Noći borilačkih sportova, koja je ove godine zakazana za 8. svibnja. Zasigurno nas čeka još jedan veliki sportski spektakl na otvorenom!