°C 19

Banićeve majstorije na Rujevici nisu bile dovoljne

30.10.2023.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu uspjeli iznenaditi Rijeku na Rujevici, a ovaj put niti Dinko Jeličić nije uspio nadmudriti svog trenerskog suparnika Željka Sopića, koji jako dobro zna momčad turopoljskog prvoligaša, a ne trebamo više niti posebno isticati zašto...
Utakmicu je usmjerio rani pogodak Marca Pašalića i tih 1:0 ostalo je sve do samog kraja. Ponovno je najistaknutiji pojedinac bio vratar Ivan Banić, koji se još jednom istaknuo s nekoliko fantastičnih intervencija!

"Ulazak u utakmicu nije bio pravi, iako smo to u pripremi naglašavali, da bismo trebali izdržati barem tih prvih 15-ak ili 20 minuta. Nije sve prošlo kako smo zamislili, Rijeka je tada dobila nalet, igrali su cijelo prvo poluvrijeme na valu tog gola i rezultat je bio odličan, kako smo igrali. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, imali smo prilike na kraju utakmice, ali nismo zabili..."

"Možda i s nekim razlogom. Okrećemo se idućim utakmicama, u srijedu igramo s Radnikom iz Križevaca u Kupu, moramo ih ozbiljno shvatiti i proći dalje. Idući vikend nas čeka Osijek, bit će teška utakmica, dobili su obje utakmice s novim trenerom Zekićem, ali igramo kod kuće i želimo sva tri boda. Već smo pobijedili Hajduk i Dinamo i ništa manje ne očekujemo niti protiv Osijeka," istaknuo je čuvar mreže Gorice.

Trener Jeličić priznao je kako je Rijeka zasluženo slavila: "Čestitke Rijeci na zasluženoj pobjedi. Došli smo otvorenog garda, a kao i do sada, pokušali smo se nametnuti. No, prvo poluvrijeme Rijeka nas je izdominirala, taj brzi gol je dosta usmjerio utakmicu. U drugom poluvremenu smo nekim rotacijama pokušali opteretiti Rijeku, mislim da smo u dosta situacija i u tome uspjeli, imali smo neke šanse pred kraja, ali nažalost nisu otišle na našu stranu..."

"Moram čestitati svojoj momčadi, jer opet je pokazala da ne odustaje do zadnjeg momenta. Nismo uspjeli izjednačiti, ali apsolutno zasluženo Rijeka je dobila. Odigrali su dobru utakmicu i želim im sve najbolje u budućnosti. Drže ritam, drže prvu poziciju i trenutno najbolje izgledaju u HNL-u," dodao je Jeličić pa istaknuo:

"Mislim da ovaj put nismo toliko zaslužili, slabije smo ušli u utakmicu, primili smo gol kakav ne bismo smjeli primiti. Vratit će nam se to negdje, a jedino je bitno da nastavimo raditi, na dobrom smo putu, zalaganje je bilo na top razini, neki mladi igrači su se istaknuli, mladi Kapulica je donio dosta dobrih stvari i to je veliki plus za nas, da nam se proširi kadar i da nastavimo ovu borbu za što više pozicije..."