°C 19

Banić poklonio gol Lokosima, Matavž ušao s klupe i zabio za bod

09.10.2023.

Damir Žbulj

Nakon izgubljene utakmice u Varaždinu u prošlom kolu, bilo je poprilično važno, prije reprezentativne pauze, ostati neporažen na gostovanju kod neugodne Lokomotive, koja u posljednje vrijeme igra u jako dobroj formi. Gorica je uspjela to ostvariti, Tim Matavž je u 77. minuti zabio za konačnih 1:1, no, imala je ekipa Dinka Jeličića svoje prilike i za osvajanje sva tri boda...

Jeličić je u ovoj dvoboj ušao bez 'kartoniranog' Pršira, Majstorović je neposredno prije utakmice osjetio 'zadnju ložu' i također nije mogao dati svoj doprinos pa je svoje mjesto u početnoj postavi našao i mladi Luka Kapulica.

Prvo poluvrijeme nije donijelo puno uzbuđenja, pamtit ćemo dobar dalekometni pokušaj Ndockyta, ali i dvije dobre prilike Lokosa, kada Mudražija nije u izglednoj situaciji dobro zahvatio loptu, dok je u nastavku akcije Marić s pet metara uspio pucati preko gola. Mudražija je na isteku prvih pola sata imao još jedan dobar pokušaj, ali se odlučio za udarac prema Baniću, umjesto da je uposlio Tucija na drugoj strani.

Drugo poluvrijeme je bilo u potpunosti drugačije, dinamičnije, s puno više prilika, ali i s dva postignuta pogotka.

Prva lopta završila je u mreži Gorice, ali nije trebala...

Mudražija je osvojio loptu na goričkoj polovici, ovaj put je uposlio Tucija, njegov udarac nije bio niti pretjerano jak, niti precizan, niti opasan, ali Banić je jednostavno loše reagirao i lopta mu je 'kroz ruke' prošla u gol. Banić je u nekoliko utakmica ove sezone bio junak Gorice, najbolji igrač na travnjaku, izravno zaslužan za dobre rezultate i ovu grešku brzo ćemo mu zaboraviti i oprostiti.

Za povratak Gorice u utakmicu ponovno su zaslužne Jeličićeve zamjene. U 65. minuti napokon je s travnjaka povukao ponovno indisponiranog Vujnovića, a uveo Matavža, koji je povjerenje opravdao postignutim pogotkom. Ušli su umjesto Mitrovića i Kapulice i Iličić i Blummel, koji je bio junak slavlja nad Lokomotivom u prvom ovosezonskom međusobnom dvoboju, kad je u sudačkoj nadoknadi zabio za 1:0 slavlje.

Gorica je u završni 20-ak minuta u potpunosti nadigrala domaćina, čak dva puta je zatresla mrežu Lokomotive, ali su oba pogotka poništena zbog zaleđa. I dok je gol Maloče postignut iz evidentnog zaleđa, pogodak Blummela tri minute prije kraja bio je nakon 'milimetarske' nedozvoljene pozicije, koja je potvrđena u VAR sobi.

Matavž se za izjednačenje pobrinuo u 77. minuti, nakon sjajnog ubačaja Raspopovića i još bolje reakcije slovenskog napadača, koji se ubacio ispred svog čuvara te je hladnokrvno poentirao pored nemoćnog Čavline.

U sudačkoj nadoknadi Gorica je bila jako blizu i pobjedničkom zgoditku, ali je Krizmanićev pokušaj glavom s gol linije očistio Bartolec.

Na kraju, Jeličić i njegovi igrači mogu žaliti za preokretom, pobjedom i sva tri boda, ali dobro je i da je izbjegnut poraz, a Gorica je još jednom pokazala i karakter i borbenost, što je u ovom trenutku najvažnije.

Nadovezat će se na to i nove pobjede.

Slijedi reprezentativna pauza pa napokon i novi domaći dvoboj, nakon četiri gostovanja. U Veliku Goricu 21. listopada stiže zagrebački Dinamo!