°C 12

Zelina dobiva dva kamiona za odvojeno prikupljanje otpada ukupne vrijednosti 2,6 milijuna kuna!

27.07.2020.

Maja Peranić

Zelinske komunalije d.o.o. potpisale su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada na području Grada Svetog Ivana Zeline“. Vrijednost ugovora je 1 480 000 kuna što je 70% iznosa ukupne vrijednosti kamiona koja se penje na 2 673.716,03 kuna. Bespovratna sredstva osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok će ostalih 30% troškova osigurati Zelinske komunalije.

Ugovor je u ime Zelinskih komunalija d.o.o. potpisao direktor Ivan Dananić, u ime Ministarstva zaštite okoliša i energetike ministar Tomislav Ćorić te u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost direktor Siniša Kukić. Radi se o dva kamiona kapaciteta od 16 kubika i 7,5 kubika čime će se utjecati na poboljšanje sustava gospodarenja otpadom na području Svetog Ivana Zeline.

-Projektom i provedbom projektnih aktivnosti postići će se cilj - poboljšanje postojećeg sustava odvojenog sakupljanja otpada na području Grada Svetog Ivana Zeline kroz nabavu posebne opreme i to konkretno kroz nabavu dva komunalna vozila, jednog vozila većeg kapaciteta - 16m3 te drugog vozila manjeg kapaciteta - 7 - 7,5m3; oba vozila će zadovoljavati EURO VI D normu za odvojeno prikupljanje otpada a koja čine sastavni element funkcionalnog sustava gospodarenja otpadom – istaknuli su iz Zelinskih komunalija.

Dodaju kako će nabavka ovih vozila biti od iznimne važnosti za lokalnu i širu zajednicu jer će unaprijediti i poboljšati proces odvojenog sakupljanja otpada koje izravno utječe na povećanje oporabe otpada odnosno smanjenje odlaganja otpada na odlagalištima.