°C 12

Uređeno dvorište vrtića u Galgovu, uskoro stižu i nove igračke, ormarići..

11.09.2020.

Maja Peranić

Dječji vrtić Tulipan je, kao područni vrtić samoborskog DV Grigor Vitez, u obližnjem Galgovu otvoren 2004. godine. S vremenom se, kako je rastao broj polaznika, vrtić dograđivao i mijenjao, 2012. uređena je terasa i okoliš, a ove godine došlo je vrijeme za nova igrala te dodatno opremanje interijera i nabavku opreme.

Projekt opremanja i uređenja vanjskog okoliša vrtića, ukupne vrijednosti oko 300.000 kuna, osigurao je Grad Samobor preko LAG-a Sava, koji je prijavio projekt Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, sve preko Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, s kojim je 80% ukupne investicije (oko 220.000 kn) osigurano iz sredstava EU, a 20% (oko 80.000 kn) pokriveno je iz gradskog proračuna.

Galgovački vrtić bogatiji je tako za nova dječja igrala postavljena na antistresnoj podlozi, umjetnu travu ispred ulaza ispod terase, a za koji dan stiže i unutarnja oprema – novi namještaj, garderobni ormarići, bijela tehnika u kuhinju, multimedijalna oprema, dvije klime, didaktička pomagala za djecu i ostalo.

Što je sve i kako napravljeno provjerili su u srijedu, 9. rujna, gradski čelnici tijekom kratkog prigodnog obilaska. Ispred vrtića je zamjenicu gradonačelnika Sanju Horvat Iveković, pročelnike Juru Horvata i Marinka Džepinu, djelatnike koji su radili na projektu, predsjednika MO Galgovo Darka Lisca, te predstavnike izvođača radova - tvrtke Maxmar Grupe iz Klinča Sela, dočekala ravnateljica DV Grigor Vitez Sandra Ivanuš, kako bi zajedno razgledali sve što je proteklih par mjeseci učinjeno.

S velikim veseljem pridružila su im se i djeca, oduševljena novim vanjskim izgledom svojeg vrtića. I oni, a vjerujemo i njihovi roditelji, bit će još zadovoljniji novim interijerom i pomagalima, pogotovo za kišnih i hladnih zimskih dana, kada će puno vremena provoditi unutar vrtića.

(Grad Samobor)