°C -3

U Samoboru održana skupština žena HSS-a „Hrvatsko srce“: „Želimo imati mogućnost izbora!“

13.05.2019.

Petar Brnada

Gotovo 200 delegatkinja sudjelovalo je u radu Izvještajne skupštine organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ koja je održana u Samoboru, a na kojoj je jednoglasno prihvaćeno izvješće predsjednice Hrvatskog srca Brigitte Berulec te plan rada.

-Mi žene ne želimo da nas se prisiljava da moramo birati što nam je bitnije, je li nam bitnija karijera, politički angažman ili obitelj. Ne želimo birati! Želimo imati mogućnost izbora, a ne da društvo i okolina određuju umjesto nas- naglasila je predsjednica Hrvatskog srca Brigitte Berulec te dodala kako je važno ne zaboraviti što sve slobodni muškarci i žene mogu postići kada svoje stvaralačke sposobnosti udruže za zajednički cilj uz neophodnu dozu odvažnosti.

Na Skupštini su bili prisutni i kandidati HSS-a za Europski parlament – predsjednik HSS-a i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak te Zoran Bahtijarević, omiljeni dječji kirurg i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak pozvao je članice Hrvatskog srca da izađu na izbore za Europski parlament, ali i da se ne boje pokazati ambicije za funkcije izvršne vlasti na svim sljedećim izborima.

-Vjerujem u vas, vjerujem u vaše sposobnosti i znanje. Pozivam vas na progresivnije djelovanje u životu naše stranke kako bi HSS ponovno postao baš onakav kakvog ga je i zamislio Stjepan Radić, najjača stranka u Hrvatskoj. Kao što svakodnevno preuzimate odgovornost u vašem profesionalnom ili privatnom životu, pozivam vas da budete spremne to učiniti i na jednima od sljedećih izbora. Prve hrvatske političarke su bile upravo HSS-ovke, zašto ne bi i danas HSS-ovke bile na nekima od funkcija izvršne vlasti? Žene su dokazale da se ne plaše- naglasio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Jedan od najcjenjenijih dječjih kirurga i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, kandidat HSS-a za Europski parlament Zoran Bahtijarević zahvalio je članicama Hrvatskog srca na podršci te je poručio kako će djeca, mladi i žene biti u fokusu njegova djelovanja u Europskom parlamentu.