°C 17

Šetnjom kroz Goricu obilježili Dan ružičaste vrpce

09.10.2018.

Redakcija

Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije protekle je subote šetnjom kroz Veliku Goricu obilježila Dan ružičaste vrpce, a povorci su se pridružili i brojni Velikogoričani.

Dan ružičaste vrpce svake se godine obilježava prve subote u listopadu, a njime se dodatno želi osvijestiti žene na važnost mamografskog pregleda i samopregleda dojke jer, kako kažu iz udruge, ako se na vrijeme otkrije, karcinom dojke je izlječiv.

-S nama je i pet mladih žena koje su, zahvaljujući našim akcijama i trudu, na vrijeme otkrile karcinom i danas su zdrave. Svake godine, kada nas žene vide u ovakvom mimohodu barem se jedna od njih 'sjeti' da bi bilo dobro otići na mamografski pregled- rekla je Đurđa Dehin, predsjednica Udruge.

U edukativnoj šetnji sudjelovali su i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, dogradonačelnik Ervin Kolarec te zamjenica župana Nadica Žužak.

-Današnjim tempom života, nažalost, izloženi smo raznim utjecajima koji, vjerojatno, doprinose da je broj žena oboljelih od raka dojke u porastu. Ali, ako se otkrije u ranoj fazi on je izlječiv. Stoga ova šetnja ima za cilj upozoriti da su samopregled, prevencija i mamografski pregled iznimno bitni, jer to je nešto što spašava život- kazala je zamjenica Žužak.

Iz udruge su također naglasili da od raka dojke obolijevaju i muškarci.

Foto: Zagrebačka županija

Galerija slika

Šetnjom kroz Goricu obilježili Dan ružičaste vrpce Šetnjom kroz Goricu obilježili Dan ružičaste vrpce Šetnjom kroz Goricu obilježili Dan ružičaste vrpce Šetnjom kroz Goricu obilježili Dan ružičaste vrpce Šetnjom kroz Goricu obilježili Dan ružičaste vrpce Šetnjom kroz Goricu obilježili Dan ružičaste vrpce Šetnjom kroz Goricu obilježili Dan ružičaste vrpce