°C 3

Zadrugari iz Velike Gorice uče vas kako izraditi narukvicu

10.11.2020.

Maja Peranić

U sklopu predstavljanja učeničkih zadruga sa svoga područja Zagrebačka županija objavila je zanimljiv videouradak školaraca iz OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice. Mladi zadrugari Učeničke zadruge Vuzel predstavili su kako „zvuzlati“ odnosno napraviti narukvicu.

Riječ je o posebnoj japanskoj tehnici pletenja – „kumihimo“ kojom se mogu načiniti lijepe i posebne narukvice koje mogu biti idealan poklon za nadolazeće blagdane, a koji možete izraditi sami.

Pogledajte kako to rade velikogorički školarci.-Ovaj video nastavak je zanimljivih priča o tome što rade naši zadrugari pod mentorstvom svojih voditelja, a koje objavljujemo na županijskoj web-stranici, YouTube kanalu i Facebooku. Teme se razlikuju od izrade nakita, pečenja keramike i keksića do raznih rukotvorina – a mali kreativci možda i u vama probude želju da se okušate u izradi-istaknuli su iz Zagrebačke županije.

Inače, na području Zagrebačke županije u gotovo 40 učeničkih zadruga djeluje oko 3 tisuće zadrugara, a na ovakav način želimo promovirati njihov rad, trud i kreativnost.