°C 14

Sakupili 131 tonu papira: Učenici od sječe spasili 2620 stabala

18.09.2018.

Redakcija

Učenici iz ukupno 46 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije tijekom protekle školske godine sakupili su 131.442 kilograma starog papira i tako od sječe spasili 2620 stabala.

I ove je godine najviše staroga papira po učeniku – 270,80 kilograma, prikupila Područna škola Rakitovec. Slijede ju PŠ Donja Kupčina u Pisarovini, koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, a u kojoj je prikupljeno 151,52 kilograma po učeniku, pa zatim PŠ Buševec u Vukovini s 123,75 kilograma, te PŠ Dubranec sa 100,73 kilograma i PŠ Pojatno s 90,89 kilograma po učeniku.

Predstavnicima najboljih škola, sudionicama akcije sakupljanja starog papira koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia, danas je župan Stjepan Kožić uručio poklon pakete informatičke opreme koji uključuju interaktivne pametne ploče, projektore, pripadajuću opremu i softvere.

-Odnos prema otpadu i prirodi ovisi o individualnom ponašanju svakoga od nas, a obrazovne institucije, naročito ove osnovnoškolske, imaju ključnu ulogu u razvoju i poticanju ekološke svijesti kod mladih- kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Župan je posebice naglasio činjenicu da su pobjednici ovog natječaja gotovo uvijek učenici iz područnih škola.

-Područne škole jesu manje, ali one svakako imaju vrijedne i osviještene učenike što ih čini itekako velikima i važnima- zaključio je Kožić.

Foto: Zagrebačka županija