°C 22

Mladić skrivao i prepakiravao drogu u kući u Vrbovcu s ciljem preprodaje

18.04.2024.

Redakcija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem daljnje preprodaje, nabavljao veće količine konoplje tipa droga, droge ketamin i psilocibin, a također je iz inozemstva od za sada neutvrđenih osoba na području SR Njemačke preko, za sada, nepoznate internetske stranice kupovao veće količine droga amfetamin, koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Vrbovca te dalje preprodavao na nezakonitom tržištu.

Nakon što su policijski službenici operativnim radom posumnjali u nezakonito postupanje 29-godišnjaka, na temelju sudskog naloga obavljena je pretraga kuće i drugih prostorija na području Vrbovca u vlasništvu osumnjičenog.

Obavljenom pretragom pronađeno je 48 grama droge amfetamina, 73,37 grama konoplje tipa droga, 4,99 grama doge ketamin, 1,26 grama droge psilocibin te 2 digitalne vage za precizno mjerenje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 29-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

(Foto: PUZ)