°C 14

Novinari pripremaju humanitarnu roštiljadu

15.05.2018.

Franjo Simić

Nakon što se i osobno suočila s karcinomom dojke u 52. godini života, kolegica novinarka Jutarnjeg lista Ivana Kalogjera nije stala. Dapače, bolest ju je dodatno pokrenula i probudila u njoj novu snagu, ojačala joj samopouzdanje i osjetljivost na nepravdu sustava, koja svakodnevno sustiže ljude koji su oboljeli, a nemaju „prijatelje“, veze, pa ni dostatno novca za liječenje.

Pokrenula je portal “Nismo same”, iz čega je ubrzo izrastao novi projekt  “Nisi sama – ideš s nama”. Projekt je odlično prihvaćen, a donacijama je skupljeno i više novca nego što je planirano, jer su - za razliku od sustava - ljudi opet pokazali svoju humanost.

Svojevrsnom ispitu humanosti imat će priliku pristupiti i brojni Vrbovčani i novinari u nedjelju, 20. svibnja. Toga će se dana, naime, od 10 do 15 sati na središnjem gradskom trgu održati novinarska roštiljada. Deset tročlanih ekipa različitih redakcija, među kojima i našeg portala, na trgu će pripremati, peći i prodavati ćevapčiće (koje je donirao PIK Vrbovec), a prikupljeni novac ide u kasicu upravo spomenute udruge „Nisi sama…“.

Ova se lijepa priča organizira unutar dvodnevnog 2. gospodarskog sajma „Otvorene dveri Vrbovca“, o čemu smo prije nekoliko dana već pisali.