°C 0

Na odmorištu Križ zaustavljen pijani vozač: Kaznili ga s 10 600 kuna i oduzeli vozačku na tri mjeseca

14.01.2021.

Maja Peranić

S gotovo 2 promila alkohola u krvi 62-godišnjak je vozio autocestom, a policija ga je tijekom kontrole prometa zaustavila na odmorištu autoceste A3, Križ Jug u utorak u jutarnjim satima.
Sud mu izrekao novčanu kaznu preko 10 tisuća kuna te zabranu upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca

-U utorak, 12. siječnja oko 8.05 sati,  62-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke VW Golf belomanastirskih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom odmorišta Križ jug, autocestom A3 u smjeru istoka. Prilikom kontrole prometa zaustavili su ga policijski službenici I. postaje prometne policije, vozač je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1.90 g/kg. Zbog navedenog prekršaja, nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjena, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu-izvijestili su iz PU Zagrebačke.

Sud ga je proglasio krivim te izrekao novčanu kaznu u iznosu od  10.600 kuna, te zabranio upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.