°C 6

Mihael Zmajlović najavio kandidaturu za župana Zagrebačke županije

19.02.2021.

Maja Peranić

U utrku za župana Zagrebačke županije kreće SDP-ov Mihael Zmajlović. Svoju kandidaturu najavio je danas ispred hotela na Miramarskoj cesti u Zagrebu.

Predstavljanje je, ističu iz županijskog SDP-a održao ondje kako bi poslao simboličku kritiku aktualne vlasti u Županiji, koja upravlja iz centra Zagreba. Pod motom Županija kakvu trebamo, Zmajlović je objasnio glavne smjernice svoje kandidature.

-Na kraju smo jednog 20-godišnjeg razdoblja vlasti i modela upravljanja koji je Zagrebačku županiju učinio bezidejnom, neprepoznatljivom i nezanimljivom i samim stanovnicima. Imam znanje, iskustvo, motivaciju, emociju za stvaranje moderne, efikasne i poštene Županije. Imao sam i dosad sreće i čast služiti građanima i kao gradonačelnik Jastrebarskog i kao ministar zaštite okoliša i prirode. Hrabrost da pokrenem nove stvari i ponos na ono što sam ostavio iza sebe, moja su najveća motivacija da se borim za novu, drugačiju Županiju u vremenu koje je pred nama-izjavio je Mihael Zmajlović i naglasio kako vjeruje da počinje vrijeme promjene u jednom od najperspektivnijih i najprosperitetnijih područja Hrvatske.Kandidaturu Mihaela Zmajlovića podržao je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

-Mihael je odličan kandidat za župana jer ima iskustvo u javnoj vlasti i iza sebe odlične rezultate. Dobro poznaje situaciju u Zagrebačkoj županiji, razumije potrebe stanovnika i ima snagu provesti potrebne promjene. SDP želi graditi bolju Hrvatsku, a to možemo jedino tako da gradimo bolju lokalnu i regionalnu vlast. U Zagrebačkoj županiji, nažalost, vlada stranka čije je vodstvo zagrizlo u klijentelizam i korupciju. Mi ćemo se protiv toga boriti odlučno i ustrajno jer naš konačni cilj je stvoriti sretnije, poštenije i solidarnije društvo-rekao je Peđa Grbin.Iz SDP-a su mišljenja da stanovnici Zagrebačke županije gotovo uopće ne znaju da je Županija osnivač osnovnih i srednjih škola, domova zdravlja, hitne službe i niza drugih institucija od županijskih cesta do razvojne agencije te da u županiji, kojoj je trenutni župan na čelu već 20 godina, nema projekta za koji bi se moglo reći da je kapitalan.

-Zagrebačka županija treba promjene, konkretna ulaganja u infrastrukturu, turizam, poljoprivredu. Treba ljude koji će vratiti povjerenje u institucije, koji neće opraštati korupciju, ljude koji će raditi u interesu stanovnika. U Zagrebačkoj županiji moguć je standard bolji od prosjeka, inovativno i zdravo poduzetništvo, kvalitetno zdravstvo. No prije svega važno je imati plan i ne bojati se pitati stanovnike Županije što oni žele i kakvu Županiju trebaju-istaknuo je Zmajlović i naglasio kako on nudi rješenja za ove probleme utemeljene na viziji moderne i efikasne županije te dosadašnjem uspješnom iskustvu upravljanja javnim politikama koje je stekao na lokalnoj i na nacionalnoj razini.Podršku Zmajloviću svojim su prisustvom pružili i Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarskog i Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca, Alen Prelec, načelnik Brdovca, Željko Filipović, načelnik Općine Kloštar Ivanić,  Sanja Iveković Horvat, zamjenica gradonačelnika Samobora, aktualna zamjenica župana Nadica Žužak te te brojni drugi dužnosnici SDP-a Zagrebačke županije. Potvrdili su da ih posljednjih godina vlast u Županiji nedovoljno prati u smislu inovativnih i pametnih rješenja koje oni sami promoviraju u svojim lokalnim sredinama te da bi s mladim, novim županom kakav je Zmajlović Županija sigurno dobila novi, neophodan vjetar u leđa, stoji u priopćenju županijskog SDP-a.