°C 17

Jakovlje: Ako ste stariji od 75 godina Općina vam financira dopunsko zdravstveno osiguranje

01.07.2020.

Maja Peranić

Kako bi svojim starijim stanovnicima financijski olakšali njihove zlatne godine života, Općina Jakovlje im u cijelosti financira dopunsko zdravstveno osiguranje. Zdravlje je ono što nam svima najviše treba, a pogotovo kad se nađemo u godinama u kojima su odlasci k liječniku za većinu, na žalost, gotovo svakodnevna pojava.

Starijim stanovnicima Jakovlja plaćanje dopunskog zdravstvenog osiguranja na sebe je preuzela Općina koja ga financira od 2018. godine, a s tom mjerom nastavljaju i dalje.

-Dopunsko zdravstveno osiguranje ostvaruje korisnik koji na dan 31. prosinca tekuće godine navršava 75 i više godina, koji ima sklopljenu policu za dopunsko zdravstveno osiguranje, koji ne ostvaruje pravo na besplatno dopunsko osiguranje po drugoj osnovi, koji ima prijavljeno prebivalište na području Općine Jakovlje u trajanju dužem od 6 mjeseci i čije kućanstvo odnosno objekt ili stan u kojem korisnik ima prijavljeno prebivalište ima podmirene sve obveze prema Općini Jakovlje – objašnjavaju iz Općine.

Dodaju kako korisnik ostvaruje pravo na financiranje dopunskog zdravstvenog osiguranja temeljem važeće police dopunskog zdravstvenog osiguranja. Nakon isteka važenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja, korisnik je dužan Općini Jakovlje podnijeti novi Zahtjev kao i dostaviti novu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja radi ostvarivanja prava na daljnje financiranje dopunskog zdravstvenog osiguranja od strane Općine Jakovlje.

Ovaj primjer mogle bi slijediti i druge Općine u Hrvatskoj.