°C 22

Jakovlje: 787 besplatnih vrtnih kompostera

21.08.2018.

Vana Pocrnjić

Općina Jakovlje će od 20. kolovoza do 20. rujna prikupljati podatke o korisnicima koji su zainteresirani za dodjelu besplatnih vrtnih kompostera na području Općine Jakovlje. Prikuplja se mješoviti i biorazgradivi komunalni otpad, a kompostirati se mogu ljuske od jajeta, kora od voća i povrća, listovi salate, ljuske od krumpira, suho granje, uvelo cvijeće, otpalo voće, ostaci povrća, kora drveta i slama.

-Korisnik vrtnih kompostera dužan je u vlastitom dvorištu osigurati mjesto za smještaj spremnika za kompost koji će koristiti u vlastite svrhe. Nabava kompostera za korisnike je besplatna, a podaci se prikupljaju u svrhu dodjele vrtnih kompostera zainteresiranim korisnicima. Dodjela vrtnih kompostera vršit će se prema redoslijedu zaprimanja iskaza interesa zainteresiranih korisnika za dodjelu istih, obzirom da je Općina Jakovlje temeljem Ugovora o nabavci spremnika za odvojeno prikupljanje otpada osigurala nabavku samo 787 vrtnih kompostera- kazali su iz Općine Jakovlje.

Korisnici koji se prijave bit će dužni preuzeti vrtni komposter po njegovoj isporuci od strane Fonda te ga čuvati 5 godina, a predviđena zapremnina vrtnog kompostera je 300 litara.

Ako se želite prijaviti za vrtni komposter to možete napraviti ovdje. Popunjeni obrazac potrebno je poslati putem pošte, slanjem email-a opcina-jakovlje@zg.t-com.hr ili neposrednom predajom u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Jakovlje, Ulica Adele Sixta 2, Jakovlje.