°C -1

Gradovi pomažu: Zaprešić i Dugo Selo uplatili novac za stradale, Jastrebarsko će obnavljati jednu razrušenu kuću

13.01.2021.

Maja Peranić

O pomoći koju su gradovima Petrinji, Sisku i Glini pružili gradovi naše županije već smo ranije izvještavali, a osim već spomenutih Samobora, Velike Gorice, Svetog Ivana Zeline, Svete Nedelje i Vrbovca, prema svojim mogućnostima uključuju se i ostala tri grada naše županija. Gradovi Zaprešić i Dugo Selo poslali su novčane pomoći, dok je iz Grada Jastrebarskog najavljeno da će sudjelovati u obnovi jedne kuće sa sisačko-moslavačkoga područja. 

Goleme štete u razornom potresu pretrpio je i Zaprešić, a kako bi pomogli onima kojima je pomoć još potrebnija iz gradskog je proračuna izdvojeno 100 000 kuna.

-Znamo što znači stradati u potresu i zato smo danas stradalim gradovima uplatili 100 000 kuna donacije. 50 000 kuna za Petrinju i 50 000 kuna za Glinu. Suosjećamo sa svima koji su ostali bez domova jer su i brojni Zaprešićani ostali bez vlastitog krova nad glavom-poručili su iz Grada Zaprešića.

Grad Dugo Selo sa susjednim općinama se već ranije uključio u pomoć stradalom području. Osim financijskih sredstava donirali su i prijeko potrebne grijalice tamošnjem stanovništvu. Po 30.000 kuna izdvojile su općina Rugvica koja je i udomila šezdesetak stradalnika, te općina Brckovljani dok je Grad Dugo selo izdvojio 50.000 kuna i dvadeset grijalica koje su otpremljene za Sisak.

Na potresom stradalim područjima svakodnevno pomažu Jaskanci, a Grad Jastrebarsko će se, prema najavama gradonačelnika Zvonimira Novosela, uključiti u obnovu kuće obitelji sa stradalog područja.

 

(Photo Petrinja: Igor Kralj/PIXSELL)