°C 17

Grad Vrbovec osigurao pola milijuna kuna za radne bilježnice osnovnoškolcima

28.07.2020.

Maja Peranić

Među gradovima Zagrebačke županije još je jedan najavio financiranje dodatnih nastavnih pomagala - radnih bilježnica osnovnoškolcima sa svoga područja. Nakon što je to učinio grad Dugo Selo o čemu smo pisali ovdje, potvrdu da će osnovnoškolcima udžbenici i radne bilježnice u idućoj školskoj godini biti besplatne najavio je i Grad Vrbovec.

Iz Gradskog proračuna Vrbovca osigurano je 500 000 kuna za nabavku radnih bilježnica osnovnoškolcima, a kako doznajemo, javna nabava je u tijeku te će male vrbovečke školarce na klupama dočekati sav besplatan pribor.

Besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima osigurala je država, dok je ove godine Grad Vrbovec morao izdvojiti veći iznos za financiranje radnih bilježnica jer u financiranju ne sudjeluje Zagrebačka županija kao što je to bilo prethodnih godina.

Radne bilježnice tako neće biti besplatne svim školarcima s područja Zagrebačke županije već samo u onim sredinama u čijim je lokalnim proračunima to uspješno osigurano. Za sad su to u cijelosti ili djelomično učinile neke od općina s područja Zagrebačke županije, spomenuti Gradovi Vrbovec i Dugo Selo, te Grad Jastrebarsko koji će sufinancirati nabavku pribora samo osnovnoškolcima slabijeg imovinskog stanja. Na objave preostalih gradova o financiranju školskog pribora još uvijek čekamo.