°C 18

Evo tko su nominirani za Javna priznanja Zagrebačke županije

02.07.2019.

Petar Brnada

Županijska skupština Zagrebačke županije na svojoj je jučerašnjoj sjednici donijela odluku o dodjeli Javnih priznanja Zagrebačke županije te istaknula zaslužena imena kojima će se nagrade uručiti na Svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije, 17. srpnja.

Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se ravnateljici OŠ Sveta Nedjelja Anici Magdalenić, trgovačkom društvu Tabacco iz Zaprešića za proizvod „Hrvatski kišobran“, trgovačkom društvu BIO-ZRNO iz Nove Kapele u općini Dubrava, dugogodišnjem predsjedniku Crvenog križa Velika Gorica dr. Ivanu Jurkinu, Udruženju obrtnika Zaprešić i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jastrebarsko.

Nadalje, Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će čembalistu Franji Biliću iz Stupnika, Hrvatskom pjevačkom društvu „Jeka“ iz Samobora i skladateljici Sari Glojnarić.

I naposljetku, Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se udruzi Svetojanske mažoretkinje, dok će se nagrada za životno djelo dodijeliti kiparu, slikaru i kulturnom djelatniku Dragutinu Grgasu – Belom iz Zaprešića.

Foto: Ilustracija