°C 13

Braniteljima, vatrogascima i oboljelima od psorijaze besplatno liječenje u Naftalanu

06.03.2019.

Petar Brnada

Usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici Naftalan, za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja županije oboljele od psorijaze, Zagrebačka županija ove će godine financirati s više od 580 tisuća kuna.

Naime, u ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 100 hrvatskih branitelja, za što je osigurano 333.500 kuna, a u prethodnih šest godina kroz rehabilitaciju u Naftalanu prošlo je više od 440 branitelja s područja Zagrebačke županije.

Nadalje, za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 100.000 kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 30 vatrogasaca. Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna.

-Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja- kazali su iz Županije.

Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji dostupan je OVDJE.

Pritom je važno napomenuti da će liječničko Povjerenstvo dati prednost osobama koje tijekom 2018. ili ranije nisu koristile usluge liječenja u Naftalanu putem ovog programa Zagrebačke županije, a u svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave Specijalnoj bolnici Naftalan do 1. lipnja 2019. godine.

Foto: Zagrebačka županija