°C 24

Adaptira se škola u Manjoj Vasi! Bit će više učenika, treba više prostora

27.07.2020.

Maja Peranić

100 000 kuna namijenili su iz samoborskog Gradskog proračuna za adaptaciju Područne škole u Manjoj Vasi kako bi omogućili nesmetano izvođenje nastave za tamošnje učenike, kojih će, prema najavama, iduće školske godine biti više!

Lijepa je to vijest za inače vrlo malu Područnu školu Manja Vas, koja ima status planinske škole s otežanim uvjetima rada. Iako je školaraca u takvim ruralnim sredinama sve manje, pa se tako brojne područne škole zatvaraju ili ostaju bez razreda, u Manjoj Vasi situacija je obrnuta. U idućoj školskoj godini očekuje se povećanje od čak 9 učenika, pa će se tako i prostor škole u kojem se odvija nastava morati dodatno preurediti odnosno povećati mu kapacitete.

Kako doznajemo iz Gradske uprave Grada Samobora, iz Gradskog je proračuna namijenjeno 100 000 kuna za adaptaciju jedne dodatne učionice spomenute Područne škole, a radovi su u tijeku. Time će se omogućiti nastavak jednosmjenske nastave ove male područne škole koja spada pod Osnovnu školu Rude.

Radove su ovih dana obišli zamjenica gradonačelnika Samobora Sanja Horvat Iveković te pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat koji su uz ovu školu posjetili i OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem koja pak dobiva novu fasadu, sanira joj se krovište, te se uvodi topla voda u učeničke sanitarne čvorove.

Galerija slika

Adaptira se škola u Manjoj Vasi! Bit će više učenika, treba više prostora