°C -3

Zadrugari u posjetu Primorsko-goranskoj županiji

30.09.2017.

majai

U sklopu projekta Međužupanijske suradnje učeničkih zadruga, zadrugari iz 19 učeničkih zadruga Zagrebačke županije, zajedno s voditeljima i predstavnicima Zagrebačke županije, su od 28. do 30. rujna u posjeti Primorsko-goranskoj županiji.

Cilj ovog projekta, koji je organiziran petu godinu zaredom, je upoznavanje zadrugara s posebnostima drugih županija u Republici Hrvatskoj, usvajanje novih znanja i vještina te stjecanje novih poznanstava i prijateljstava.

                                

Škole domaćini ovogodišnje Međužupanijske suradnje su osnovne škole u Delnicama, Ravnoj Gori i Vrbovskom, a za zadrugare Zagrebačke županije organiziran je niz aktivnosti: obilazak Nacionalnog parka Risnjak u kojem je uz razgled organizirana i radionica u prirodi, obilazak poučne staze Leska i Popovićevog mlina u Delnicama u sklopu kojeg će se održati stolarska radionica, razgledavanje spilje Lokvarke u Lokvama, Muzeja žaba, Muzeja starina u Fužinama, mlinove na Kamačniku, dvorac Stara Sušica i još mnogo toga.

Inače, na području Županije aktivna je 31 učenička zadruga koje se bave raznim aktivnostima i okupljaju veliki broj djece.