°C 0

Mali zadrugari sa svih krajeva županije pokazali veliko srce za Banovinu

11.01.2021.

Maja Peranić

Na području Zagrebačke županije djeluje oko 3 tisuće zadrugara okupljenih u gotovo 40 zadruga, a osim što su vrlo kreativni, ovih su dana pokazali da su i pravi humanitarci uvijek spremni pomoći onima u nevolji. Inicijativu prikupljanja potrepština za stradale u potresu pogođenim područjima pokrenula je zaprešićke srednjoškolska učenička zadruga Ban, a odmah su joj se pridružile druge zadruge. 

Tako su pomoć za stradale prikupili i marljivo sortirali učenici i voditelji UZ Okić iz OŠ Mihaela Šiloboda iz Sv. Martina pod Okićem, UZ Martinovac iz OŠ Ivana Benkovića iz Dugog Sela, UZ Suncokreti Centra za odgoj i obrazovanje Lug iz Samobora, UZ Baltazar OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca, UZ Breza OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice, UZ Sunce OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice te Dječji vrtić Vrtuljak iz Zaprešića.

Skupljalo se na nekoliko lokacija i to ciljano onih artikala koji su bili najpotrebniji - posteljine, deka, deterdženta za rublje i suđe, higijenskih potrepština, grijalica, rešoa za kuhanje, pećnica, gumenih čizmi i dr., a sva pomoć podijeljena je potrebitima u Glini.

-Glina je grad hrvatske himne i bana Josipa Jelačića, a Učenička zadruga SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića nosi upravo to ime. Iako nam to nije bilo ni na kraj pameti kad smo krenuli u akciju, poveznica se nametnula sama od sebe. Mostovi spajaju jednu obalu s drugom, premošćuju bujne tokove, izdržavaju razorne potrese, oni stvaraju povjerenje i sigurnost, ubrzavaju želje, udaljuju različitosti. Tako smo i mi krenuli graditi novi most između zadrugara Zagrebačke županije i Gline- poručili su zadrugari iz Zaprešića.

Galerija slika

Mali zadrugari sa svih krajeva županije pokazali veliko srce za Banovinu Mali zadrugari sa svih krajeva županije pokazali veliko srce za Banovinu Mali zadrugari sa svih krajeva županije pokazali veliko srce za Banovinu Mali zadrugari sa svih krajeva županije pokazali veliko srce za Banovinu