°C 21

Vjekoslav Skrbin izlaže u Jastrebarskom

29.01.2018.

majai

Slikar Vjekoslav Skrbin u svojoj novoj izložbi donosi malo drugačiji pogled na Jasku, koju je slikajući je, posebno zavolio.

- Ovo je ciklus slika jedan pregled, mali segment veduta Jaske, ono što se vidi s ulice, ali i ono što se ne vidi. To su dvorišta koja i ne izgledaju tako ekskluzivno kao fasade, ali tu se zapravo odvija onaj pravi život. Kolinje, zimnica, slaganje drva...pa sam došao na ideju da malo zavirim i u ta začelja Jaske i da ih naslikam – kaže nam Vjekoslav Skrbin čija je izložba "Lica i naličja Jaske" svečano otvorena u petak povodom Noći muzeja u Gradskoj galeriji Jastrebarsko.

-Prijateljstvo koje Vjekoslav Skrbin, putem umjetnosti, njeguje s našim gradom, produbljuje se jača svakim novim slikarskim potezom. Skrbin Jasku uistinu dobro poznaje, svjedoče tome prizori sa slika koje nastaju u dugogodišnjem ciklusu veduta grada. Desetljeće nakon izložbe "Jaskanskim krajobrazima", ugostili smo novije poglavlje umjetnikove posvete našem gradu – kaže kustosica Gradskog muzeja Jastrebarsko Jelena Škrabe.

Izloženo je tridesetak slika u tehnici suhog pastela s kojim se autor ovog puta želio predstaviti jaskanskoj publici. Skrbinu je inače ovo četvrta izložba u Jastrebarskom u koje se iznova vraća stvarati.

-Ovo je na neki način moj dug Jaski. Već desetak godina izlažem jaslice pa sam preko Jaske dospio i do Rima pa ne samo da Jaska meni nešto da, nego i da ja dam Jaski – kaže autor koji naglašava da mu se i zbog izrazite vezanosti za naš kraj teško rastati od izloženih djela.

-Izložba jest i nije prodajna, teško mi se rastati o slika, ali ako ima zainteresiranih za kupnju dogovorit ćemo se – rekao je.

Izložba kojom je u petak započela bogata Noć muzeja u Jastrebarskom ostat će i dalje otvorena te je imate prilike pogledati sve do 16. veljače.

(mi)

Galerija slika

Vjekoslav Skrbin izlaže u Jastrebarskom Vjekoslav Skrbin izlaže u Jastrebarskom Vjekoslav Skrbin izlaže u Jastrebarskom Vjekoslav Skrbin izlaže u Jastrebarskom Vjekoslav Skrbin izlaže u Jastrebarskom