°C 22

Sportska noć muzeja u Jastrebarskom

23.01.2018.

majai

Ovogodišnja Noć muzeja u znaku je sporta, pa će se sportske teme tako naći i u programu Gradskog muzeja Jastrebarsko.

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, trinaestu po redu Noć muzeja organizira ovaj petak, 26. siječnja. U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, a pod naslovom i olimpijskim geslom: Brže, više, jače../Citius,altius, fortius.

Gradski muzej i galerija Jastrebarsko i Centar za kulturu Jastrebarsko i ove se godine uključuju u manifestaciju, raznovrsnim umjetničkim, likovnim, edukativnim i glazbenim programom koji će se od 20 sati održavati u prostorijama gradskog muzeja.

Bit će tu otvorenje izložbe, koncert, predavanje, a večer će začiniti i organizirano gledanja utakmice Europskog rukometnog prvenstva.

Jaskanska Noć muzeja tako počinje u 20 sati, otvorenjem likovne izložbe „Lica i naličja Jaske“, autora Vjekoslava Skrbina, u prostoru Gradske galerije u prizemlju muzeja. U 21 sat počinje predstavljanje „Povijest biciklizma u Jastrebarskom“, kojim se naslanja na glavnu temu ovogodišnje Noći muzeja, sport i muzeji.

Za sam kraj Noći muzeja u Jastrebarskom organizatori najavljuju zajedničko gledanje utakmice Europskog rukometnog prvenstva u prizemlju muzeja i navijanjem uz čašu izvrsnog jaskanskog vina.

Podsjetimo još samo da će u petak, u Noći muzeja svi posjetitelji moći besplatno razgledati muzejske zbirke sve do 23 sata.

Osim u samom centru grada, Noć muzeja će se održati i u jaskanskom naselju Cvetković i to drugu godinu zaredom. Organiziraju je složni mještani koji su posjetiteljima pripremili prikaz tradicije i običaja tog naselja, sve starine koje čuvaju, a također će se gledati utakmica rukometnog prvenstva. Program počinje u 20,30 sati. 

(mi)