°C 15

Uskrsnice za samoborske umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene branitelje

01.03.2019.

Vana Pocrnjić

Nakon što je gotovo 1 500 umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Grad Samobor obradovat će ih i uskrsnicama povodom nadolazećeg blagdana. No, osim umirovljenika, uskrsnice će po prvi puta dobiti i osobe s invaliditetom te nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, za isplatu uskrsnica osigurano je 500 000 kuna u gradskom proračunu.

Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200, 300 ili 500 kuna.

-Ovim putem obavještavamo umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000,00 kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima-kazali su iz Grada.

Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 1. do 22. ožujka, a isplata će se vršit  u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 29. ožujka do 20. travnja.

 

Obrazac se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor), a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr.

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti sljedeće: presliku važeće osobne iskaznice, odrezak mirovine za siječanj ili veljaču 2019. godine (odnosi se na umirovljenike),
potvrdu o visini dohotka i primitaka za siječanj ili veljaču 2019. godine (odnosi se na osobe s invaliditetom i na nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata), presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80% na više, presliku rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

-Molimo na pridržavanje navedenih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore kojom našim građanima želimo uljepšati predstojeće uskrsne blagdane-kazali su iz Grada samobora.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona: 01 3378 132.

(Izvor: Grad Samobor)