°C 22

Samobor među najboljim odredištima za ljubitelje prirode

27.02.2018.

Redakcija

Poznati turistički portal European Best Destination (EBD) na svoju novu listu preporuka „Najbolja odredišta za ljubitelje prirode u Europi“ uvrstio je i grad Samobor.

Na listi se našlo čak sedam hrvatskih lokacija, a Samobor je prepoznat po očuvanom bogatstvu šuma, livada, gorskih vrhova, izvora, potoka i špilja koji već desetljećima privlače brojne turiste, planinare i izletnike.

Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje, koji okružuje grad, pruža niz atrakcija kao i mogućnost uživanja u netaknutoj prirodi te aktivnosti od planinarenja i biciklizma pa sve do paraglidinga.

Iz turističke zajednice grada Samobora poručuju kako je uvrštavanje na ovu listu dodatna potvrda da Samobor nije samo grad Fašnika i kremšnita već da ima puno bogatiju ponudu.

-Sukladno porastu popularnosti aktivnog turizma i povratka prirodi Turistička zajednica grada Samobora prošle godine obilježila je sedam novih biciklističkih ruta, a u posljednje je vrijeme uočen i ponovni porast interesa za planinarstvo, te planinarska društva i klubovi koji djeluju na našem području organiziraju sve veći broj izleta po Žumberku i Samoborskom gorju- izvijestili su iz turističke zajednice.

 

 

Foto: TZ Samobor i Ivana Kokot