°C 25

Mistični Perun, vile i šumska bića začarali Lukavec

29.05.2017.

Igor

Festival zaboravljenih priča i narodnih predaja Perunfest je okruženje dvorca Lukavec proteklog vikenda obuklo u mistični svijet u kojemu su posebno uživali najmlađi za koje su organizirane kreativne radionice i igraonice, pričanje priča, igrani prikazi legenda... sve je završilo atraktivnim akrobatsko-vatrenim show-om. Ovaj vrlo poseban festival po prvi puta je organizirao Muzej Turopolja u suradnji sa Zdenkom Bašićem kao umjetničkim direktorom.

Bogat dvodnevni program privukao je u Lukavec brojne znatiželjnike koji su mogli vidjeti izložbu kostima i strašila, vještice, vile, utvare ili sudjelovati u izradi slamnatih skulptura Peruna, slavenskog boga gromovnika, vladara neba i oluje, svjetlosti i vatre te svijeta živih. Osim toga mogli su sudjelovati u Perunovoj vještičjoj školi.

Poseban interes izazvalo je Ministarstvo magije sa svojom radionicom pisanja runama, treningom Metloboja i radionicom čarobnih napitaka. Još jedan zanimljiv dio programa bila je LARP priča Terrible Creations-a u kojoj su sami posjetitelji postali sudionici priče, uživljavali se u ulogu lika kojega su odabrali i dali mašti na volju.

Mistični Perun, Ministarstvo magije, Šumska bića, Vile Rusalke, mitovi i legende Turopolja i na posljetku akrobatsko-vatreni show pobudili su maštu svakog tko se tog vikenda našao u blizini Starog grada Lukavca.

Galerija slika

Mistični Perun, vile i šumska bića začarali Lukavec Mistični Perun, vile i šumska bića začarali Lukavec Mistični Perun, vile i šumska bića začarali Lukavec Mistični Perun, vile i šumska bića začarali Lukavec Mistični Perun, vile i šumska bića začarali Lukavec Mistični Perun, vile i šumska bića začarali Lukavec Mistični Perun, vile i šumska bića začarali Lukavec