°C 9

Kravarsko: Bliži se tradicionalni koncert u čast hrvatskih branitelja

18.02.2019.

Petar Brnada

Crkva Uzvišenja Svetog Križa u općini Kravarsko pokraj Velike Gorice i ovog će ožujka ugostiti veliki koncert Tamburaškog sastava HRT-a koji se tradicionalno održava u čast hrvatskim braniteljima.

Bit će to 28. izdanje koncerta koje zajednički i složno organiziraju Općina Kravarsko, Zdrug hrvatske obrane „Nikola Šubić Zrinski“, Udruga pripadnika 153. brigade HV-a Velika Gorica i Glazbena proizvodnja HRT-a, i to još od sada već pomalo davne, ali za hrvatski narod izrazito teške i krvave 1991. godine kada je Hrvatska gorjela gotovo duž čitave svoje granice.

Pokrovitelji koncerta koji će se održati u petak, 1. ožujka, i ove su godine predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović, Ministarstvo hrvatskih branitelja te Zagrebačka županija, a sve će započeti u 18 sati.

Orkestar će i ovog puta nastupiti pod dirigencijom maestra Siniše Leopolda, a s obzirom da organizatori uvijek nastoje biti malo drugačiji i malo svježiji pa shodno tome dovedu nove soliste, sasvim je sigurno da vas i ovog puta na očekuju poznata lica hrvatske glazbene scene koja će se zajedno s vrhunskim izvedbama Tamburaškog sastava HRT-a pobrinuti za uvijek jedinstven doživljaj.