°C 11

Jaskanski učenici izrađuju lutke koje putuju po svijetu

12.02.2019.

Redakcija

Osnovna škola Ljubo Babić, Jastrebarsko, bezbroj je puta bila sudionik u nekoliko projekata, te na taj način potaknula djecu da razvijaju motoriku, razmišljanja, kreativnost, zaključivanja, upoznavanja s drugim jezicima, kulturama, običajima.

Jaskanski učenici i njihovi profesori, sudjeluju u projektu lutke, odnosno, ''Handmade Stuffed Toys Travel All Around'' koje oni sami izrađuju, a kada lutku budu gotove one će otputovati na razmjenu u dvije partner škole u Turskoj. Osim ovog projekta učenici petih razreda uključit će se u projekt ''My Dream House'', a osmi razredi u ''International Women's Day''.

U jednom i u drugom projektu učenici će koristiti web alate 2.0 kao što su Biteable, Prezi, Vennage, Writecomics, Movie Maker, Power Point, itd. kako bi prikazali poznate hrvatske sportašice, književnice i znanstvenice važne za hrvatsku povijest te na taj način obilježili Međunarodni dan žena.

-Još uvijek radimo na projektu ''Penpals'' u kojem izmjenjujemo pisma s učenicima iz Francuske i Turske u čemu učenici vide izravnu svrhovitost i suštinu učenja stranih jezika te se istom izrazito vesele-kazali su iz OŠ Ljubo Babić.

Učenici eTwinning grupe uključeni su i u projekt ''Talking Heads'' u kojem će snimati videa a u kojem će sudjelovati respektabilan broj škola iz Rumunjske, Turske, Makedonije, Bugarske, Grčke, Španjolske, Francuske i Albanije.

(Foto: OŠ Ljubo Babić)