°C 18

FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca

30.01.2021.

Maja Peranić

Ambasadori pružanja pomoći, organizatori najvećih humanitarnih akcija na području Velike Gorice, a i šire, okupljeni u humanitarni tim VG Legacy jučer su organizirali još jedan poseban događaj. Iznenađenje su, naime, priredili za najmlađe velikogoričke humanitarce učenike 2. E razreda OŠ Eugena Kumičića koji su im vrijedno pomagali u njihovim proteklim akcijama.

-Ovo je naš mali krug velikih ljudi. Oni su Mini VG Legacy. Ta djeca su nas posljednjih 5 dana držala u velikoj nervozi. Pripremali smo im ovo iznenađenje i željeli da prođe savršeno. Znamo da su djeca iskrena i zbilja smo imali tremu-kazali su iz VG Legacyja.

Svaki odrasli član njihove ekipe pripremio je posebnu poruku za jednog Mini VG Legacyja i time postao njegov „čuvar“. Dječica su to koja nesebično sudjeluju u humanitarnim akcijama i u školi, u dnevnom boravku pod vodstvom volonterke Davorke Ilečić, također uče kako je važno pomagati drugima. Iz VG Legacyja ističu kako nije lako bilo napisati poruke za takve mališane.

-Neki od nas nisu spavali jer su smišljali dizajn, neki su se bojali hoće li se svidjeti djetetu, neki su se bojali da poruka nije dovoljno dobra. Kada je počelo upoznavanje čuvara i podjela poruka svatko od nas progutao je knedlu kada bi te dječje oči pogledale prema nama i čekale tko će od nas izaći. No, znate što, to je bila samo porukica koju su oni iščekivali jače od ičega. Te njihove okice kada bi dobili svoju poruku i čuvara... i onaj iskreni dječji zagrljaj i stisak, ta mala riječ "hvala" ... vjerujte trenutak koji bi otopio i santu leda-vrlo emotivno su opisali iz VG Legacyja.

Iako je odrasli tim priredio iznenađenje mališanima posjetivši ih jučer u njihovoj školi, mališani su njima priredili itekako poseban i emotivan doček uz pjesmu i ples Massimovog hita „Mali krug velikih ljudi“ posebno ih dirnuvši.

 

Iz VG Legacyja naglašavaju kako su upravo ti mali ljudi, djeca, onaj pravi primjer kako gledati na život, a to je srcem. Zato je opravdati svoje postupke upravo pred njima, najiskrenijima, ma kako god oni lijepi i hvalevrijedni bili, uvijek najteže.

-Znate što maleni naši, stekli ste prijatelje za cijeli život, stekli ste ljude koji će vas dalje kroz život voditi svojim primjerom da se samo srcem dobro vidi. I znate, vi ste nam zapravo najveća trema i strah, vi nas gledate i svaki korak koji radimo znamo da moramo opravdati i vama. Vi ste nas nebrojeno puta do sad slomili svojim djelima, porukama napisanima za vaše vršnjake, željama koje ste nam poslali, a niti jedna nije bila materijalna. Gutali smo knedle nebrojeno puta čitajući vaše poruke-poručili su mališanima iz VG Legacy.

Posebno su zahvalili i roditeljima djece koji ih uče pravim vrijednostima.

-Moramo zahvaliti i roditeljima koji su prihvatili Legacy i način na koji ih se u školi uči da je pomaganje drugima neprocjenjivo. Roditeljima koji strpljivo idu na naše akcije i dovode djecu kako bi bili s nama. Hvala roditelji!-kazali su.

Osim poruka dječici su podijeljene i plave majice s natpisima VG Legacy čime su i službeno postali punopravni članovi ovog posebnog tima.

Galerija slika

FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca FOTO/VIDEO: VG Legacy ojačan malim ljudima velikog srca