°C 5

FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada

19.10.2020.

Maja Peranić

Više od 60 metara dug zid u ulici Matije Gupca u Svetom Ivanu Zelini oblači neke nove boje. Na njemu je već osvanula filmska traka koju će, vrijedne i kreativne ruke Zelinčana upotpuniti kadrovima svoga grada.

Projekt je pokrenula Udruga za alternativnu kulturu i mlade, koja se bavi promicanjem alternativne i urbane kulture, promicanjem mladih umjetnika te općenito okupljanjem mladih i ostvarivanjem njihovim interesa. Na području Zeline potiču na razne kreativne i društveno korisne aktivnosti pa su tako krenuli u oslikavanje 65 metara dugog zida kako bi svoj grad učinili ljepšim.

-Tijekom planiranja aktivnosti za ovu godinu, primijetili smo zid u ulici Matije Gupca u Svetom Ivanu Zelini i odlučili ponovo oslikati naš grad na novom mjestu. Kako je zid dugačak, 65 metara, a nizak, došli smo na ideju filmske trake koja se svojom formom savršeno uklapa na zid. Ideja za slikama došla je odmah nakon filmske trake, a to je popunjavanje kadrova ili scena prizorima iz Svetog Ivana Zeline i našega kraja-objasnili su iz Udruge.

Filmska traka sadržavat će, kažu, slike karakteristične za Zelinu, od samog grada, povijesti, lokacija, običaja, sporta i manifestacija.

-Na taj način svaki se Zelinčanin može poistovjetiti u prepoznati u nekoj od scena, a nekome izvan Zeline dajemo uvid u život našeg grada. Cilj je, naravno, uljepšati naš grad te ga promovirati-kazali su nam.

Zid oslikavaju članovi udruge koji ističu da se svatko tko želi može priključiti ovoj akciji kao i učlaniti u Udrugu koja prima sve starije od 15 godina u svoje redove. Njihovim zajedničkim snagama uskoro će ovaj zid u Zelini obući neko posve novo ruho.

-Čeka nas još dosta posla, a ovo jesensko vrijeme nije trenutno na našoj stani, ali vjerujemo da će završni rezultat biti odličan i nadamo se pozitivnim reakcijama-poručili su iz UM Zeline.

Galerija slika

FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada FOTO: Zelinčani oslikavaju 65 metara dug zid kadrovima svoga grada