°C 28

DVD Zaprešić: Bliži se proslava 120 rođendana

27.02.2019.

Vana Pocrnjić

Na redovnoj godišnjoj skupštini, članovi DVD-a Zaprešić podnijeli su izvješća o radu tijekom prošle godine, te plan rada za nadolazeće razdoblje.

Najstarija zaprešićka udruga, koja uskoro slavi 120 godina postojanja, danas ima više od 50 aktivnih članova, a čak 20 njih operativnih. Gotovo 60 puta operativci su izlazili na teren samostalno ili uz Javnu vatrogasnu postrojbu Zaprešić. Jedna od najzahtjevnijih bila je u svibnju nakon katastrofalnog bujičnog nevremena u Ivancu, a na terenu su bili pet dana.

Uz nesebično pomaganje i spašavanje imovine i ljudi, nisu zanemarili ni ostale aktivnosti. Njihovi članovi nastavili su sa školovanjem, a neki su završili i specijalnosti. Posebno se briga vodi o najmlađoj populaciji, a s ekipom od 6 do 12 godina sudjelovalo se na brojnim natjecanjima.

Opremljenost društva je dobra, a posebno se popravila prošle godine nakon donacije novog navalnog vozila opremljenog visokotlačnom pumpom, brzonavalnim vitlom te brojnom drugom opremom. Početkom ove godine uručena im je od načelnika Stožera CZ Grada Zaprešića, Damira Benčevića, donacija pet interventnih odijela FIRE FIT 2.

DVD Zaprešić odlično surađuje sa svim društvima i udrugama u gradu i Hrvatskoj, a odlično surađuju i s vatrogascima iz Kanjiže u Srbiji čiji su predstavnici prisustvovali ovoj Skupštini te im uručili prigodne darove.

(Foto: Grad Zaprešić)