°C 2

Dugo Selo predstavilo svoja stara tradicionalna jela

01.10.2018.

Redakcija

U Dugom Selu je protekloga vikenda održana kulturno-gastronomska manifestacija „Stara jela z Dugog Sela“.

Program je obuhvatio prodaju suvenira i proizvoda lokalnih OPG-ova, radionicu kuhanja piva i festival craft pivovara, izložbu starih fotografija, sajam antikviteta, likovnu koloniju, kulturno-umjetnički i zabavni program. Održana je i kotlićijada (ekipe su kuhale lovački gulaš), a birao se i najslasniji martinski objed - pečena guska s mlincima i kestenima.

-Ovakve manifestacije od iznimnog su značaja, kako za vaš grad, tako i za županiju. One promoviraju naš turizam, ali istovremeno čuvaju i tradiciju i njeguju stare običaje-rekla je zamjenica župana Nadica Žužak. Želja je Županije, dodala je, da dio turista koji posjećuje Zagreb dođe i u obilazak njegova zelenog prstena.

Manifestaciju „Stara jela z Dugog Sela“ organizirali su tamošnje Pučko otvoreno učilište i TZG Dugog Sela, a ovogodišnju je otvorio veleposlanik Južne Koreje u RH Won Sup Park.

-Moramo dovesti ljude u Dugo Selo da vide kako je naš grad lijep i kako smo mi gostoljubivi domaćini- kazao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Dugo Selo predstavilo svoja stara tradicionalna jela Dugo Selo predstavilo svoja stara tradicionalna jela Dugo Selo predstavilo svoja stara tradicionalna jela Dugo Selo predstavilo svoja stara tradicionalna jela Dugo Selo predstavilo svoja stara tradicionalna jela