°C 7

Sportska ambulanta 'Vaš pregled' i u Velikoj Gorici

21.03.2019.

Damir Žbulj

U petak će se u Velikoj Gorici na adresi Hrvatske bratske zajednice 80, otvoriti sportska ambulanta 'Vaš pregled', koja će omogućiti da profesionalni i amaterski sportaši Velike Gorice i okolice liječničke preglede više ne moraju obavljati u drugim gradovima.

Kako bi obilježili početak rada, djelatnici ambulante će besplatno pružiti dio usluga građanima koji će nakon otvorenja moći obaviti pretrage EKG-a, spirometrije, provjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi te sudjelovati u pokaznim vježbama reanimacije i pružanja prve pomoći.

Osim sportske medicine, nova sportska ambulanta provodit će tečajeve prve pomoći, obavljati liječničke preglede iz područja medicine rada, obiteljske medicine, a u budućnosti provoditi fizikalnu terapiju i rehabilitaciju.

Svečano otvaranje od 14.30 sati uveličat će gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, direktor natjecanja, infrastrukture i razvoja HNS-a Marijan Kustić te doc. dr.sc. Tomislav Madžar, u ime zdravstvene ustanove za medicinu rada i sporta Vaš pregled.