°C 5

Šimunić pozvao Soldu, U-19 reprezentacija s Portugalom igra u Velikoj Gorici

09.03.2020.

Damir Žbulj

Velika Gorica ponovno će biti domaćin jedne službene utakmice mlade hrvatske reprezentacije. Pod vodstvom Josipa Šimunića U-19 selekcija izborila je plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a mladi Vatreni će 28. ožujka u 15 sati na velikogoričkom Gradskom stadionu igrati protiv vršnjaka Portugala.

Tri dana ranije dvoboj protiv Turske se igra u Lučkom, dok je dvoboj protiv Slovačke na rasporedu 31. ožujka u Sesvetama.

Samo će pobjednik turnira zaigrati na europskoj smotri, a na izbornikovom širem popisu, s kojeg će otpasti jedan vratar i dvojica igrača, nalazi se i Nikola Soldo iz zaprešićkog Intera. 

POzvani su još i Karlo Žiger (Chelsea), Tin Hrvoj (Dinamo), Roko Jurišić (Dinamo), Adrian Liber (Orijent 1919), Mario Vušković (Hajduk), Marco Boras (Kicker Offenbach), Ivan Brnić (Hajduk), Luka Sučić (RB Salzburg), Ivan Šarić (Hajduk), Antonio Marin (Dinamo), Mario Čuić (Hajduk), Karlo Sentić (Hajduk), Mihael Kuprešak (Osijek), Filip Braut (Rijeka), Luka Škaričić (Hajduk), Nikola Soldo (Inter Zaprešić), Tomislav Krizmanić (Dinamo), Bruno Zdunić (Lokomotiva), Toni Fruk (Fiorentina), Marko Bulat (Šibenik), Filip Zrilić (Rijeka), Niko Janković (Dinamo) i Renato Josipović (Dinamo).

Pretpozive su dobili Stipe Vulikić (Solin), Bruno Jenjić (Hajduk), Niko Galešić (Rijeka) i Jurica Jurčec (Dinamo).

"Imamo malo vremena za treninge i uigravanje, no to je stalan problem. Hrvatska uvijek ima talentirane igrače, a svaki ih puta pokušavam uvjeriti da su nužni red, rad i disciplina te da je nogometni teren jedino mjerilo. Na tome inzistiram. Situaciju olakšava veliki uspjeh Dinamovih juniora, trener Jovičević radi jako dobar posao, dečki igraju pametno i dobro se brane, gotovo su spremni za seniorski nogomet i jako mi je drago zbog toga", rekao je Šimunić, prenosi hns-cff.hr.

"Portugal je favorit, oni su redovito prvaci ili viceprvaci europskih turnira, ali pokušat ćemo naći rješenje i za njih kako bismo probali biti prvi i otići na Europsko prvenstvo", zaključio je izbornik.