°C 10

Rukomet svima: Damir Bičanić dijelio medalje na turniru za kraj sezone

10.06.2019.

Damir Žbulj

Sportska uzbuđenja, ali i radost na dječjem licu najbolji su način da se završi naporna sezona. HRK Gorica i ŽRKUdarnik u sklopu svog projekta 'Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade' organizirali su i ove godine turnir u Gradskoj sportskoj dvorani, koji je na jedom mjestu okupio brojne talentirane rukometašice i rukometaše.

Subota je bila rezervirana za mlađe kadete (2004.) i kadetkinje (2002.), dok se u nedjelju igrao turnir mini rukometa, za one najmlađe.

Rukometašice Udarnika osvojile su zlatnu medalju, nakon pobjeda nad Bistrom (23:10), Ivanićem (19:14) i Radnikom iz Križevaca (16:9).
Mlađi kadeti Gorice izgubili su od Dubrave (19:25) i Zaprešića (16:10), ali su pobjedom nad RK Pavleki 31:23 stigli do bronce.

Medalje su im na kraju natjecanja podijelili proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac i član PPD Zagreba DamirBičanić te kapetan Gorice Hrvoje Ceković.

Na turniru mini rukometa Gorica je završila na petom mjestu, dok je prva ekipa mladih rukometašica Udarnika (2010.) osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. Druga ekipa Udarnika je osvojila peto mjesto.

Podmladak Gorice (2006.) je upisao poraze od Petrinje i Dubrave, dok je s 25:16 svladao Rekreativac. Dječaci rođeni 2008. godine izgubili su od Petrinje, Zaprešića i PPD Zagreba.

U konačnici, rezultat je bio u drugom planu, a mladim rukometašima ostaju lijepa sjećanja na zajedničko druženje, novo iskustvo i uspomene za cijeli život.