°C 7

Kuglači Zaprešića na krovu Europe

10.10.2017.

Igor

Kuglači Zaprešića osvajači su ovogodišnjeg Europskog kupa, natjecanja u kojem nastupaju drugoplasirane ekipe iz nacionalnih prvenstava. Zaprešićanima je ovo bio treći nastup u ovom natjecanju, na prethodna dva također su bili uspješni; u Splitu su 2010. bili treći, u Bolzanu godinu dana kasnije drugi, ba si ovoga puta otišli do kraja. 

Domaćin ovogodišnjeg turnira bio je njemački Hirschau, a kuglači Zaprešića bili su suvereni tijekom cijelog natjecanja. Prvog dana kvalifikacija bili su u uvjerljivom vodstvu, te su se bez problema plasirali u polufinale gdje ih je čekao mađarski Alabardos Szegedi.

Ulazak u finale i susret protiv Victorie 1947 Bamberg, izborili su sjajnom izvedbom protiv mađarskog kluba kojeg su porazili sa 6:2. U istom ritmu Zaprešićani su nastavili i u završnom susretu u kojem su slavili s 5:3 postavivši pri tome i novi rekord kuglane koji ih je doveo i do najviše stepenice pobjedničkog postolja.

Galerija slika

Kuglači Zaprešića na krovu Europe Kuglači Zaprešića na krovu Europe Kuglači Zaprešića na krovu Europe Kuglači Zaprešića na krovu Europe Kuglači Zaprešića na krovu Europe