°C 9

Impresivan doček za Miyu u Turskoj: Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli ovom transferu

20.08.2019.

Damir Žbulj

Završeni su dugotrajni pregovori HNK Gorica i turskog Konyaspora nakon kojih je potvrđen transfer ofenzivca Farouka Miye u redove turskog prvoligaša.

Turci su prošli tjedan stigli u Veliku Goricu, ali prvotno nije postignut dogovor. Kontakt ipak nije prekinut, pregovori su nastavljeni i Gorica je nakon prodaje Atiemwena Dinamu početkom ove godine ostvarila još jedan značajan transfer. 

U proteklih godinu dana u HT Prvoj ligi sjajni 21-godišnji reprezentativac Ugande upisao je 33 nastupa, postigao šest golova, podijelio pet asistencija te dobio šest žutih i jedan crveni karton.

Konyaspor je prošlu sezonu u prošle sezone u Süper ligi zauzeo osmu poziciju.

"Farouk, hvala za svaku od 1989 odigranih minuta u dresu s grbom Gorice na prsima i sretno u nastavku karijere," poručili su iz turopoljskog prvoligaša.

Miya je potpisao ugovor na tri godine, a prema nekim neslužbenim procjenama nije srušio vrijednost transfera Atiemwena u Dinamo (2,65 milijuna eura). Gorica bi na ime odštete od Konyaspora trebala uprihoditi nešto više od milijun i pol eura.

Priređen mu je spektakularni doček na putu prema impresivnom stadionu za 40-ak tisuća navijača, na kojem svoje utakmice igra i turska reprezentacija.

 

Nadamo se kako ćemo uskoro u Velikoj Gorici vidjeti slično zdanje...

"Impresionirali su me i stadion i popratni sadržaji. Čim sam stigao odmah sam shvatio o kakvom se klubu radi. Imao sam priliku pogledati i prvu utakmicu sezone i mislim kako imamo jako dobru momčad. Siguran sam kako ću se brzo prilagoditi i adaptirati te kako ću pokazati svoje kvalitete. Zahvalio bih se svima koji su doprinijeli ovom transferu, radujem se nastupima za Konyaspor," poručio je na predstavljanju.

Do kraja kolovoza i prijelaznog roka moguć je odlazak Kristijana Lovrića. I njegova destinacija mogla bi biti Turska, no, postoji i interes zagrebačkog Dinama za njegove usluge...