°C 8

Dinamo iskoristio isključenje Suka, Bjelica pohvalio Goričane

10.02.2020.

Damir Žbulj

Puni optimizma stigli su trener Jakirović i njegovi nogometaši na Maksimir u novi okršaj s Dinamom, no, ishod je i u sedmom uzastopnom susretu bio isti. Gorica je pružila solidan otpor, ali je Dinamo na kraju slavio pobjedu i nova tri boda.

Ključni trenutak dogodio se početkom drugog poluvremena kad je Joey Suk neoprezno, ali i nepotrebno na sredini terena nagazio Brunu Petkovića, zaradio drugu javnu opomenu i suigrače ostavio na cjedilu...

Dinamo je brojčanu prednost iskoristio 20-ak minuta prije kraja, poslije ubačaja iz kuta, Kahlina je otišao u prazno, Perić je loptu prebacio na drugu vratnicu gdje je na pravom mjestu bio Theophile-Catherine.

Konačnih 2:0 je u 86. minuti postavio Damian Kadzior, prekrasnim volej udarcem probio je vratara Gorice. Moharramija nije na pravi način zatvorio Hamad, a ubačaj s desne strane idealno je pronašao poljskog ofenzivca.

Jakirović je od prve minute umjesto suspendiranog Čabraje u vatru bacio Krizmanića, u momčad se na desni bok vratio Musa Muhammed, stoperi su bili Jovičić i Steenvoorden, u vezi Suk, Čanađija, Špikić, Lovrić i Golubickas, dok je u špici bio Ndiaye, jedini pravi napadač nakon odlaska Zwolinskog.

Nakon isključenja Nizozemca na njegovo mjesto ušao je Babec, dok su priliku u završnici, bez nekog posebnog učinka, dobili i Mathieu i Hamad.

Najbolju priliku Gorica je imala u prvom dijelu, kad Lovrić nije bio dovoljno precizan, što je ipak apsolutno premalo za bolji rezultat na Maksimiru.

"Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili, iako veliki dio susreta nismo bili na nivou na koji smo navikli naše navijače. Jedan od razloga bila je odlična Gorica koja se kompaktno i dobro branila. Oni su ekipa koja uvijek pokušava ovdje napraviti nešto u napadu, za razliku od većine ostalih koji se isključivo dođu braniti. Nisu nam dali prostora, do isključenja, niti na jednom dijelu terena. Čestitke mojim igračima, ali i Gorici na dobroj utakmici," poručio je nakon susreta trener Dinama Nenad Bjelica.

Gorica je ostala na šestoj poziciji s 30 bodova, jednim manje od Lokomotive, pet iza Osijeka i sedam iza Rijeke, koja u idućem kolu, u nedjelju 16. veljače od 17.30 sati dolazi na Gradski stadion.

 

GNK Dinamo: Zagorac - Moharrami, Theophile, Perić, Leovac - Kadzior, Gojak (od 68. Kulenović), Moro (od 79. Đira), Ćuže - Petković, Gavranović (od 46. Majer)

HNK Gorica: Kahlina - Musa, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Suk, Čanađija - Špikić (od 54. Babec), Golubickas (Mathieu 73'), Lovrić (od 84. Hamad) - Ndiaye

HT Prva liga:
1. Dinamo 20 +30 50
2. Hajduk 21 +17 41
3. Rijeka 21 +9 37
4. Osijek 21 +12 35
5. Lokomotiva 21 +2 31
6. HNK Gorica 20 -1 30
7. Slaven Belupo 21 -20 18
8. Inter-Zaprešić 21 -14 17
9. Istra 1961 21 -15 15
10. Varaždin 21 -20 12