°C 8

Bolja momčad je izgubila: Moj igrač plače u svlačionici, kaže da ga nije taknuo!

06.10.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice prvi su puta izgubili prvenstvenu utakmicu u osječkom Gradskom vrtu. No, nije tako trebalo biti...

Goričani su od 54. minute vodili pogotkom Kristijana Lovrića, međutim, sudac Vučković je u 66. minuti svirao penal domaćinu, Nemanji Ljubisavljeviću dao je drugi žuti karton, poslao ga u svlačionicu i u potpunosti usmjerio dvoboj na stranu Osijeka.

Mirko Marić je smireno realizirao kazneni udarac, a 15-ak minuta prije kraja potpuno preokret za konačnih 2:1 (0:0) kreirao je Antonio Mance.

Jakirović je u izostanku Muse i Marine iznenadio s početnim sastavom te se odlučio krenuti s trojicom u posljednjoj liniji, baš kao što je to nedavno napravio njegov prijatelj Bjelica u Ligi prvaka protiv Atalante...

Dobro je turopoljski prvoligaš izgledao na travnjaku, kontrolirao dvoboj sve do ključne pogreške arbitra ove utakmice, jer nakon dvojbenog penala i isključenja stopera Gorice više se nije vodila ravnopravna bitka.

"Apsolutno smo kontrolirali cijeli tijek događanja na utakmici do penala i isključenja. Mislim da je bolja momčad izgubila! Jedino što mogu zamjeriti svojim igračima je da nismo imali mirnoće u završnici da ih još više ugrozimo," poručio je Sergej Jakirović neposredno nakon gorkog poraza. 

Šteta što je Čanađija prokockao veliku prigodu za povećanje prednosti, jer da se otišlo na dva pogotka prednosti vjerojatno niti sudac ne bi mogao spasiti Osječane novog poraza.

"Imali smo situaciju kad su Čanađija i Zwolinski išli na protivničkog golmana, tu smo mogli zaključiti utakmicu..."

Domaći su u finišu odugovlačili, čuvali nezasluženu prednost, što im se nažalost nije osvetilo. U šestoj minuti sudačke nadoknade Lovrić je ubacio u suparnički kazneni prostor, a lopta je nakon gužve i udarca Suka pogdila okvir gola.

Čak je svoj doprinos u posljednjem napadu pokušao dati i Kristijan Kahlina, ali ne događa se svaku večer čudo, poput onog u petak u Puli kad je čuvar mreže Intera na samom kraju dvoboja spasio svoju momčad poraza od Prelecove Istre 1961.

"Moj igrač plače u svlačionici, jer tvrdi kako ga nije niti dirnuo. Imaju ljudi koji su zaduženi za to i koji će procijeniti što se dogodilo . Sve kasnije je Osijek naravno iskoristio. Sve vam govori da su i nakon drugog pogotka nisu bili nešto opasni u kreiranju i fazi napada. Žao mi je što Sukova šansa na kraju nije ušla, mislim da bi remi bio pravedniji," iskren je bio Jakirović, koji je s razlogom 'poludio' pred kraj susreta.

"Lopa je trebao dobiti četiri žuta kartona, ako ćemo gledati kriterij kojeg je sudac nametnuo tijekom cijele utakmice. Za prvi karton Ljubisavljevića su mi se ispričavali da su ga prestrogo dosudili..."

"Zato su bile burne reakcije, a teško je kontrolirati reakcije igrača na terenu."

Nažalost, umjesto da Gorica s nova tri boda prestigne Osijek i u fenomenalnoj atmosferi i na sjajnom četvrtom mjestu dočeka reprezentativnu pauzu i veliki okršaj s Dinamom 18. listopada na Gradskom stadionu, sad Jakirovića i njegove momke čeka dugotrajni oporavak od ovog nezasluženog poraza.