°C 6

Zagrebački drugoligaš očitao Gorici nogometnu lekciju

04.09.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu se proslavili u pripremnom dvoboju odigranom s Kustošijom za vrijeme ove reprezentativne pauze. Zagrebački drugoligaš utrpao je domaćinu na Gradskom stadionu čak šest komada...

Trener Rendulić je na teren od prve minute poslao izuzetno respektabilnu momčad, iako nije na raspolaganju imao čak osam reprezentativaca. Krizmanić, Pršir, Mitrović i Kotarski su s U-21 reprezentacijom, dok su Jovičić i Marjanović s reprezentacijom BiH, a Doka s Albanijom te Junior Martinsson s Gabonom.

Banić je standardno zauzeo svoje mjesto na vratima, u posljednjoj liniji bili su Dvorneković, Steenvoorden, junior Matković i Keita, u sredini veznog reda Babec i Kalik, ispred njih Brodić, Šroler i Lovrić, a u vrhu napada Stojanovski.

Na poluvremenu su gosti vodili 0:2, golovima Jurčeca i Raužana.

Rendulić je na početku nastavka napravio deset promjena, ostavio u igri samo Steenvoordena, a to je rezultiralo pravim 'potopom', a 'prijateljski' dvoboj završio je s 'teniskih' 2:6.

Debijađi je stao na gol, priliku su dobili juniori Tepšić, Ribarić, Blažević, Caio da Cruz, novopridošli krilni igrač Benito te Fruk, Janković, Delfi i Matar, dvojac koji je i zabio jedine golove za Goricu u ovom susretu.

Gosti su u drugom dijelu nastavili nemilice trpati, pogađali su Vukelić, dvaput Alghoul te na kraju i Josip Ivan Zorica, igrač Gorice na posudbi u Kustošiji.

Domaće prvenstvo nastavlja se u petak, kad u Veliku Goricu stiže Hrvatski dragovoljac.